UN POBLE AMB ASSOCIACIONS ÉS UN POBLE PLE DE VIDA

No és cap novetat que al nostre municipi sempre hi ha hagut una gran activitat en associacions, siguin culturals, esportives o bé lúdiques. I tampoc és cap novetat que del suport a aquestes associacions en depèn l’èxit de totes i cadascuna de les activitats que es fan al nostre poble.

Ho hem tornat a comprovar, aquests últims dies, amb la commemoració de Santa Àgata. 305 anys després de la crema del poble hem tingut el goig i orgull de veure com seguim alçats. Ningú que se senti d’aquest poble pot renunciar als seus orígens, la seva història i el seu passat i present.

Aquest any, a més, ho hem pogut rememorar amb un magnífic espectacle de llum i foc per a tot el municipi. Un espectacle digne de les més grans representacions teatrals, que va comptar amb una organització perfecta i la col·laboració d’un bon nombre de pradenques i pradencs. Tot el poble es va fer seva la festa i va omplir de vida carrers i llocs tan entranyables com Cal Bernat o la Farinera. Els fuets dels bastoners de foc hi aportaven la llum, mentre l’aigua de les Tres Fonts i el Safareig hi aportaven la vida. I al carrer Nou, veiem com el poble renaixia després de la crema. Tot arrodonit pel castell de focs i la música en directe de l’acte principal, amb un recordatori, també, als presos polítics i exiliats.

I parlem de Santa Àgata com podem parlar del goig que significa veure el poble ple d’atletes participant a la Feréstec, o la zona esportiva ben plena de jugadors i jugadores cada cap de setmana. Dos exemples que són motiu d’orgull i indiquen la bona tasca que fan les entitats esportives del poble.

L’associacionisme és un dels pilars del nostre municipi, i des de Junts per Prats donem i donarem suport perquè aquesta realitat tingui totes les facilitats per tirar endavant. Volem estar al seu costat per ajudar tant com sigui possible en la seva gestió diària.