L’Hotel d’Entitats i sala de Coworking obrirà al públic el proper dissabte 20 de gener a les 12 del migdia sota el nom de ‘l’Espai’. El nou equipament ocupa les instal·lacions de l’antic Centre d’Atenció Primària i el Centre de Cultura, després d’uns mesos d’obres i remodelació.

L’Espai, de gairebé 500 m2, conté diferents sales de magatzem destinades a les entitats del poble, cinc sales de reunions, una sala d’actes amb capacitat per a 99 persones i una zona compartida habilitada per a iniciatives empresarials.

La distribució dels espais fan que l’edifici sigui innovador i suposi un punt d’inflexió pel món associatiu del poble. En destaquen els espais comuns, que serviran per compartir sinergies entre les entitats.

Per l’alcalde, Isaac Peraire, “el teixit associatiu de Prats és cabdal pel dinamisme de la població i l’Espai serà a partir d’ara el punt neuràlgic. Recuperem un edifici i li donem valor, serà com el cor per les entiatats del poble”. Prats de Lluçanès compta amb una gran riquesa i d’associacions i col·lectius de diferent tipologia. Moltes d’elles no disposen de local o bé necessiten reformes i manteniment. Ara, totes les entitats que ho desitgin podran fer ús de l’Espai.

La zona de Coworking permetrà obrir noves oportunitats de treball i ocupació a Prats de Lluçanès. La voluntat és facilitar el teletreball i impulsar iniciatives d’emprenedoria. Peraire explica que “estem satisfets d’haver pogut equipar una zona de treball compartit per dinamitzar l’economia local”. L’equipament, que es regularà amb una normativa d’utilització concreta, entrarà en servei a partir del febrer.

El preu de licitació de les obres de l’equipament era de 477.584,79€. El projecte, però, es va adjudicar per 367.409,39€. A més, també es van fer les obres d’enderroc d’interiors amb un cost de 9.665,47€. La inversió s’ha finançat amb crèdit. Pel mobiliari i equipament es preveu una despesa de 20.000€, 10.000€ dels quals finançats amb l’aportació de l’Obra Social de Caixabank.

L’Espai ja té actes programats a les seves instal·lacions. A més de la jornada de portes obertes, el dissabte 20 a les 12 del migdia, que també servirà per fer la presentació del nou web de Prats de Lluçanès, s’hi farà el pregó, el diumenge 21, o la serenata, el dilluns 22.

Imatges del dimecres 10 de gener, durant el tram final de les obres.