Lluís Parareda i Mora serà el pregoner de la Festa Major de Sant Vicenç de Prats de Lluçanès d’enguany. Parareda va declarar-se insubmís al servei militar. No va fer la mili i la insubmissió militar va portar a Parareda a la presó, l’any 1989.

L’alcalde, Isaac Peraire, explica que “aquest any hem volgut contribuir a no normalitzar la situació que viu el nostre país, i lligar el Pregó també amb la història recent del nostre poble. Així, el pregó anirà a càrrec del pradenc Lluís Parareda, que va estar empresonat per motius polítics.”

L’equip de govern de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ja va lligar el pregó de Festa Major amb una temàtica concreta l’any passat, per introduir un espai de reflexió i contingut a la Festa. Manel Bueno va protagonitzar el pregó del 2017, parlant de la seva trajectòria com a refugiat que va ser i persona que cerca el seu pare enterrat en una fossa comuna del voltant del poble. El pregó de l’any passat s’ha editat en un llibret que es pot recollir a l’Ajuntament i també es pot veure al canal de Youtube de l’ens.

El pregó de Festa Major es farà el dia 21 de gener a les 9 del vespre.