Divendres 14 de febrer es va celebrar la primera trobada del grup local de memòria històrica a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Prats.

La regidora de patrimoni, Montserrat Juvanteny, va donar la benvinguda als assistents i va detallar que, tal i com està reflectit en el Pla de govern municipal i tal com es va aprovar en la moció que va ser presentada al consistori, l’equip de govern es compromet a treballar per la recuperació de la memòria històrica.

El grup local està format per diverses persones de diferents àmbits (educació, investigació i recerca, turisme i forces polítiques). La convocatòria d’aquest grup local neix amb la idea i la voluntat de definir línies de treball, així com un full de ruta que permeti seguir treballant en un projecte de memòria històrica del poble.

Juvanteny va exposar algunes línies de treball que s’han començat a gestionar des de l’equip de govern, així com la concreció del conveni d’adhesió de l’Ajuntament de Prats a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya. Des de la regidoria de patrimoni s’ha demanat a la Direcció General de Memòria Democràtica de concertar una trobada amb la Sra. Gemma Domènech, per tal de concretar quines són les línies de treball des del departament així com consultar l’estat del Pla de Fosses.

També s’ha sol·licitat el suport econòmic de la Diputació de Barcelona de la línia de projectes de memòria democràtica per tal de desenvolupar accions de divulgació (exposicions, xerrades, rutes,…) i de recerca.

Altres projectes futurs són la col·locació de la tercera Stolpersteine, difondre el programa d’identificació genètica i de les sol·licituds dels certificats de nul·litat dels judicis de guerra. D’altra banda també es faran activitats de col·laboració amb l’Institut Castell del Quer i el Consorci del Lluçanès.