Aquest dimecres, 28 de juny, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha celebrat una sessió extraordinària del Ple on s’ha constituït el cartipàs municipal de la legislatura 2023-2027. El nou govern municipal és el resultat d’un acord entre Junts per Prats i ERC Prats, les dues formacions més votades a les eleccions municipals del passat 28 de maig, quan van sumar un total de 8 electes, quatre per a cadascuna.

L’acord presenta un equip de govern fort, amb 8 regidors i regidores, liderat per Jordi Bruch com a alcalde i Montse Boladeres com a primera tinent d’alcalde. Les dues parts han assenyalat que el pacte de govern és “ampli, potent i rigorós, elaborat a partir de la generositat i amb visió de futur, i que té en compte la situació social i econòmica del poble de Prats de Lluçanès”.

També posa el focus en la recent creació de la comarca del Lluçanès, de dimensió històrica, esdevenint “un repte molt seriós i important que des de Prats de Lluçanès es vol i s’ha de liderar, al costat de la resta de municipis del Lluçanès, fent polítiques útils per a la gent”, ha declarat el nou govern.

La primera part de pacte és programàtica. Així, s’estableix un Pla de Govern conjunt, que contempla l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal, una eina que marcarà les polítiques que s’han de realitzar durant el mandat i que tindrà un fort accent social. En aquest apartat també es concreten les actuacions que es faran i la seva calendarització:

  • Reforma del teatre Orient.
  • Rehabilitació i canvi de gespa artificial del camp de futbol municipal.
  • Reforma de la plaça Nova i el carrer del Mercat.
  • Rehabilitació i ús de l’edifici de la Farmàcia Vella.
  • Inici del projecte d’habitatge social.
  • Creació de l’Escola d’Oficis del Lluçanès.

També es preveu potenciar les taules de participació ciutadana; actualitzar i elaborar diferents plans, com el de dinamització econòmica i el d’habitatge; potenciar els pressupostos participatius i definir els usos dels edificis de propietat municipal.

Per tancar l’apartat, es defineixen els objectius en relació amb la comarca del Lluçanès.

La segona part del pacte està dedicada al funcionament i l’organització de l’acord, detallant les reunions de l’equip de govern, la presa de decisions i les diferents responsabilitats per a cadascun dels regidors i regidores. Així, s’ha acordat el següent:

Jordi Bruch Franch (Junts per Prats) serà alcalde i regidor de les àrees d’Urbanisme, Mobilitat, Serveis, Habitatge, Món Rural i Seguretat, creada en aquesta legislatura.

Montse Boladeres Bach (ERC Prats) serà primera tinenta d’alcalde i regidora de les àrees de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç, Mercat i Recursos Humans.

Jordi Batriu Font (Junts per Prats) serà segon tinent d’alcalde i regidor de les àrees de Cultura, Festes, Turisme, Comunicació i Transparència.

Pere Vila Vilalta (ERC Prats) serà tercer tinent d’alcalde i regidor de les àrees d’Hisenda, Patrimoni i Memòria Històrica.

Pep Peraire Soler (ERC Prats) serà regidor de les àrees d’Acció Climàtica, Esports i Entitats.

Maria Àngels Sala Queraltó (Junts per Prats) serà regidora de les àrees de Salut, Benestar i Família.

Heribert Grifell Costa (Junts per Prats) serà regidor de les àrees de Participació, Fires i Esdeveniments.

Rosa Vilà Garet (ERC Prats) serà regidora de les àrees d’Educació, Joventut i Igualtat.

AQUÍ pots llegir tots els punts de l’acord de govern municipal de Prats de Lluçanès 2023-2027 entre Junts i ERC.