El Voluntariat Jove de Prats de Lluçanès, ha plantat un plataner al passeig del Lluçanès, dins la campanya “Un arbre per Europa”, impulsada per l’associació juvenil Equip Europa amb el suport de l’Oficina de Parlament Europeu. Els joves han editat un vídeo explicant el projecte que podeu veure en aquest enllaç. 

#UnArbrePerEuropa va néixer l’octubre de 2019, arran d’un tuit del President de Parlament Europeu, David Sassoli. Sassoli convidava a tots els alcaldes i alcaldesses d’Europa a plantar almenys un arbre en resposta als incendis que van assolar Europa el passat estiu. L’associació juvenil Equip Europa va decidir convertir aquesta invitació en una campanya, i des de llavors han aconseguit que prop de dos-cents ajuntaments s’adhereixin a la iniciativa, com és el cas de Prats.

Per reflexionar sobre maneres més efectives de promoure la Sostenibilitat Local per tota la geografia europea, els ambaixadors i ambaixadores de #UnArbrePerEuropa estan recopilant informació sobre l’opinió dels joves al respecte. El jovent de Prats que vulgui fer arribar les seves idees sobre la sostenibilitat davant les institucions europees, pot participar-hi a través de dues vies: