La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquest dijous als jardins de Cal Bach de Prats de Lluçanès la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Catalunya Central, on s’inclou una partida de 370.000 euros per construir el nou Teatre Orient del poble.

A l’arribada a Prats, la consellera Budó, acompanyada de l’alcalde, Jordi Bruch i regidors i regidores han visitat l’Ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor del consistori. Tot seguit, als jardins de Cal Bach, ha presentat en roda de premsa les resolucions provisionals del PUOSC 2020-2024 a les comarques centrals.

Budó ha subratllat que el PUOSC és una “eina que permet una discriminació positiva cap als municipis més petits, com és el cas de Prats, per garantir-los la capacitat inversora per afrontar els seus reptes.”

La visita ha finalitzat al mateix Teatre Orient, on la consellera ha vist sobre el terreny les instal·lacions actuals de l’equipament. Més de 20 any després la demanda històrica de disposar d’un teatre al poble és més a prop. A hores d’ara s’està treballant perquè respongui i satisfaci les necessitats treballades de forma participativa per part d’entitats i ciutadania.

A l’acte també hi han assistit la directora general d’Administracions Locals, Rosa Vestit, la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps i la directora dels Serveis Territorials de Presidència a la Catalunya Central, Ivet Castaño.

El PUOSC és el principal instrument de cooperació econòmica de la Generalitat per portar a terme noves infraestructures, equipaments o serveis de competència municipal. El pla està dotat de 250 milions d’euros, dividits en 2 línies de subvencions: 160 milions la primera i 90 milions la segona.

Galeria d’imatges de la visita de la consellera Budó.