TastaQmarca de Prats de Lluçanès

Comerç, cultura i tradició es retroben en una Fira de Sant Jaume marcada pel temps

Prats de Lluçanès ha gaudit d’un cap de setmana concorregut i amb molta activitat, amb la celebració de la Fira de Sant Jaume del diumenge al matí i el TastaQmarca que va fer que durant tota la nit del dissabte, centenars de persones omplissin el Passeig del Lluçanès, gaudint de la bona cuina del territori i de la música dels Cremats, creant un ambient festiu i estiuenc.

El caneló de bolet de Cal Met, millor tast del Lluçanès elaborat amb productes de proximitat

Segons la regidora de Promoció del municipi, Montse Juvanteny, l’esdeveniment lluçanenc que combina producte, cuina i territori “ha quedat més que consolidat en la seva 3a edició”. Un any més, s’ha demostrat que la mescla de territori i cuina agrada i convenç. Això s’ha vist reflectit amb el miler de visitants, molts de la comarca, però també persones d’altres indrets que es trobaven fent turisme al Lluçanès, que s’han passejat per la mostra, tastant i degustant entre la vintena d’especialitats preparades pels establiments del Lluçanès.

Però aquesta edició ha anat un pas més enllà, i també ha servit per escollir el millor tast del Lluçanès elaborat amb productes de proximitat. Els participants a la mostra van poder votar el seu tast preferit i, entrar així, al sorteig de 12 vals per anar als restaurants participants. La votació popular va fer que el tast del restaurant Cal Met de Sant Boi de Lluçanès, el caneló de bolet amb salsa de ceps, fos el guanyador de la nit i es coronés com a millor tast del Lluçanès.

Festa bastonera a la Fira de Sant Jaume

Comerç i tradició a la Fira de Sant Jaume

El diumenge 22 de juliol va engegar la fira centenària de Sant Jaume, on el comerç i les entitats del municipi van ser els grans protagonistes. Enguany, la fira va estar marcada pel temps inestable, però malgrat aquest ambient més fred, durant tot el matí un bon reguitzell de parades de firaires i artesans van mostrar i vendre els seus productes, alguns d’ells del Lluçanès. De fet, el sector comercial valora positivament la fira, ja que l’ambient i moviment de visitants es va anar animant al llarg del matí i migdia.

D’altra banda, també es va poder gaudir de l’exposició de motos antigues i de la 28a festa bastonera que va recórrer els carrers del poble.

De tota la programació només es va veure afectada pel mal temps la festa de l’escuma del diumenge a la tarda, que es farà en una nova data.

La memòria i la història del carrer Major també va ser ben presents durant tot el cap de setmana amb la posada en escena de l’espectacle “Traginar pel carrer Major” de l’entitat Gaudir d’Art, que va comptar amb un nombrós públic en les diverses sessions de l’activitat. El proper cap de setmana es faran més funcions de l’espectacle.

Escena de l’espectacle “Traginar pel carrer Major”
Concert dels Cremats al TastaQmarca
Fira de Sant Jaume de Prats de Lluçanès