L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, després de treballar i debatre-ho amb les diferents entitats i agents participants a la Fira de Sant Jaume, cancel·la el Tastaqmarca i totes les activitats i tallers participatius previstos per fomentar els hàbits saludables i promoure els productes de proximitat.

La mesura s’ha pres per contenir la pandèmia i evitar el risc de brots de la Covid-19, segons les darreres resolucions del Govern de la Generalitat que inclouen recomanacions en les activitats i la mobilitat.

Amb la ferma voluntat de no haver de tornar a aplicar mesures més restrictives a Prats de Lluçanès, l’alcalde Jordi Bruch s’emplaça a gaudir d’una Fira més continguda on es pugui garantir en tot moment les mesures preventives de contagi, fonamentades en el distanciament social, la higiene i la mascareta d’ús obligatori a partir d’infants amb 6 anys.

En aquest sentit, el regidor de Fires, Isaac Romero, exposa que la reinventada Fira per potenciar els productes de proximitat i les pràctiques saludables, dos incentius ben presents a casa nostra, haurà d’esperar. Així, durant el matí de diumenge als carrers del centre del poble s’hi ubicaran firaires i parades del mercat, amb les mesures de seguretat pertinents.

Cal recordar que els mercats sedentaris, segons la normativa vigent, es poden mantenir oberts si es controlen les mesures de seguiment i s’espongen les parades per evitar aglomeracions, garantint-se els distanciaments entre persones d’1,5 metres. Per això, durant el matí del diumenge als carrers del centre s’hi disposaran les parades del nou mercat, firaires, entitats i productes de proximitat per evitar desplaçaments innecessaris.

La programació definitiva de la Fira, que es pot consultar en aquest programa, manté l’entrega del premi de la Fundació Doctor Grau i la cloenda musical amb el pianista local Sergi Costa el divendres a les 9 del vespre; el dissabte es faran les primeres jornades tècniques de la Fira sobre economia social, cooperativisme i comerç local, de les que us podeu informar aquí, i la presentació de la restauració de l’antic rellotge del campanar de l’Església amb Màrius Tulleuda, i el diumenge els firaires, entitats i botigues al carrer i el sorteig de les paneres de la campanya de la Fira de la Unió de Botiguers de Prats.

Es cancel·la la 5a edició del Tastaqmarca

En la resolució vigent per part de la Generalitat es demana que s’eviti el consum d’aliments i begudes a l’espai públic, ja que impedeix complir l’obligació de la mascareta i també la realització de qualsevol espectacle públic recreatiu, esportiu i d’oci nocturn i els que no permetin controlar l’aforament, com els espectacles itinerants.

Per tot això, es cancel·len també les activitats participatives al voltant del Tastaqmarca i de la pròpia Fira de Sant Jaume com el ball de Country Lluçanès, el concert itinerant amb tractoremolc dels Blú, la música per fer tertúlia amb DJ Marc Serra, la sortida familiar per l’entorn més saludable organitzada per la Unió Excursionista de Prats Xics, la sortida i exposició de motos antigues, la commemoració de la 30a Festa Bastonera amb mostra de ball de bastons, l’entrenament funcional amb Ferran Ares, el taller de suplements naturals per la pràctica esportiva amb Martí Noguera i Júlia Devesa, el taller de cosmètica natural amb Ester Armengol de Mon Aroma, el maridatge de tòfona i vins amb Noir et Blanc i Celler Abadal, el taller de circ a càrrec de l’Espai de Circ Arcàdia i l’espectacle itinerant La Cirquestra d’Improvisto’s Krusty Show.

No obstant, la cinquena edició del Tastaqmarca, que feia un pas més per obrir-se camí i promoure un intercanvi de la gastronomia lluçanesa a d’altres comarques, es podrà viure durant tot el cap de setmana en alguns dels establiments participants.

Així, per no perdre l’essència i gaudir de menús de proximitat per tastar la comarca el restaurant Cal Quico i la pastisseria Girvent, de Prats, i el restaurant Cal Met de Sant Boi ofereixen tres opcions per encarregar o per degustar a l’establiment.

Pastisseria Cal Girvent
2 moussets a 5 euros

Restaurant Cal Quico (Menú servit al restaurant)

Amanida de favetes amb pernil i vinagreta de fruits de l’hort.
Raviolis gegants fets nostres de confit d’ànec dels 5 aglans, poma, foie i reducció de fruits vermells.
Filet de vedella del Lluçanès a la brasa o amb salsa de fruits secs.
Selecció de postres elaborats a casa.
Preu: 28,95 euros

Restaurant Cal Met (Menú servit al restaurant)

Caneló de bolets amb crema de ceps
Vedella a la jardinera amb Bolets
Beguda i postres a escollir
Preu: 16 euros

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès es continuarà treballant per fomentar un territori serè i es recomana gaudir d’una Fira de Sant Jaume única i reduïda amb responsabilitat, compromís i sense presses. Un cop més s’agraeix la bona predisposició de totes les entitats i agents participants i la responsabilitat del poble per fer front a la pandèmia.