El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, terme que es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals i les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La data recorda que fa només 30 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es treballa per eradicar la discriminació, l’odi o l’aversió vers les persones lesbianes, gais, transsexuals, transgènere, bisexuals i intersexuals, tal com remarca el regidor d’Igualtat, Isaac Romero. Per això, a partir de la Taula d’Igualtat s’ha consensuat una programació al voltant d’aquesta data per seguir visualitzant, reivindicant i fent pedagogia sobre les, malauradament, necessàries polítiques d’igualtat.

Els actes començaran diumenge 16 de maig, a les 11 del matí amb un mural participatiu contra la LGTBIfòbia que es pintarà a les parets del camp de futbol, a l’entrada més concorreguda del poble. Hi participaran els artistes residents al Konvent (Cal Rosal), Jofre Oliveras i Marina Solà. Tothom podrà ajudar-los i participar-hi, caldrà que cadascú porti els seus pinzells i seguir les mesures sanitàries.

El mateix dilluns 17 de maig, durant el matí, l’escola Lluçanès i l’escola Fedac Prats acolliran la presentació del conte “Per què es riuen de Noa”, un conte que aborda la identitat de gènere i la igualtat. La presentació anirà a càrrec del seu autor, Àlex Font.

Serà a partir del dilluns quan la Biblioteca municipal Sant Jordi es disposarà d’un fons de temàtica LGTBI. Tothom pot nodrir-lo amb llibres propis deixant-los a la biblioteca que aniran incrementant-se progressivament per treballar des de la vessant més educativa i cultural.

Xerrades telemàtiques

L’Oficina Tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI del Consell Comarcal d’Osona organitza xerrades telemàtiques i un taller amb motiu del 17 de maig. Podeu consultar totes les xerrades previstes aquí.

Prats també s’ha sumat a la campanya de sensibilització #ProuLGTBIfòbia promoguda des de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI del Consell Comarcal d’Osona. Al llarg de tota la setmana es comparteixen diverses imatges a les xarxes socials per conscienciar a la població dels conceptes lligats amb la LGTBIfòbia i que cal combatre conjuntament.