Avui dimecres, 28 de juny, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, s’adhereix, un any més, a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ per reivindicar els drets i la dignitat de les persones d’aquest col·lectiu.

Així, mostrem i fem explícit que treballar per a la igualtat vol dir tenir com a horitzó un escenari on les diferències per orientació sexual i de gènere són respectades amb igualtat de drets i viscudes amb total llibertat. És voluntat i compromís de la nostra institució, lluitar de manera ferma i decidida pels drets i les polítiques LGTBIQ+.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBIQ+. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere.

Encara avui, a molts països del món la diversitat sexual és castigada per les lleis i les autoritats. A altres ja ha estat acceptat legalment. De totes maneres, la societat segueix estant molt lluny d’acceptar la realitat de moltes persones. És per això que encara és necessari reivindicar, ja que queda molt camí per fer per tal que tothom pugui viure la seva identitat, la seva sexualitat i el seu rol de gènere sense risc de patir cap agressió ni discriminació.

En aquest enllaç podeu consultar el manifest institucional de la Diputació de Barcelona per a la diada d’enguany.

Número de WhatsApp d’Igualtat

Per altra banda, us recordem que l’Ajuntament de Prats disposa del número de WhatsApp d’Igualtat (633 19 88 21). Aquest canal de comunicació entre la ciutadania i la regidoria d’Igualtat neix amb l’objectiu d’informar, assessorar sobre qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere i recollir incidències que hi poden estar relacionades.

A més a més, es busca que sigui una via fàcil per acompanyar/derivar als serveis adequats, de forma totalment confidencial, si s’està patint algun tipus de discriminació o violència per raons de gènere o per pertànyer al col·lectiu LGTBIQ+.