Un any més, en el marc del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès organitza diferents activitats intergeneracionals de rebuig a les violències masclistes durant tota la setmana prèvia a la diada.

El programa començarà dilluns 20 de novembre, amb el taller d’autodefensa feminista per a joves, que es farà a les 6 de la tarda al Casal del Jovent. El dimarts 21 de novembre, a 1/4 de 6 de la tarda, al mateix espai, es durà a terme el debat “Masclisme o feminisme?”.

El dimecres 22 de novembre, es farà un taller d’elaboració d’espelmes obert a tota la població. Tindrà lloc al Centre de Dia a partir de les 10 del matí. Més tard, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Espai, hi haurà una sessió de ioga per a dones com a eina de cura emocional.

El dijous 23 de novembre, a les 5 de la tarda, al Casal del Jovent, es farà un taller de ceràmica titulat “_VenNus, cossos i pressió estètica”. Després, a les 7 de la tarda, a la biblioteca municipal, el bibliobús organitza el recital “Rumbesia amb veu de dona”.

El divendres 24 de novembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Espai, tindrà lloc la xerrada “Les violències masclistes i els recursos d’atenció”, a càrrec de l’OTIG Vic-Osona.

El dissabte, 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones, es farà un taller d’autodefensa per a totes les edats a la sala d’actes de l’Espai, a les 10 del matí. A la 1 del migdia, davant l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, es llegirà el manifest unitari institucional de la diada.

A partir de les 6 de la tarda, l’edifici de Cal Bach s’il·luminarà de lila com a acte simbòlic per expressar el rebuig a les violències contra les dones. A més, durant tota la jornada, hi haurà penjada una pancarta contra les violències masclistes a l’exterior de l’edifici del consistori.

Durant tota la setmana, les escoles de Prats de Lluçanès treballaran en el projecte “Ni una llàgrima més”, que consistirà a omplir el passeig del Lluçanès de missatges contra la violència masclista.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès anima tothom a participar en les diferents activitats organitzades al voltant del 25N. També convida a encendre una espelma a les finestres, balcons o terrasses, a partir de les 8 del vespre del dissabte 25 de novembre, com a mostra de record a totes les dones víctimes de feminicidis.

Els actes del 25N s’han impulsat des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès. Les activitats al voltant del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones també s’escampen arreu del Lluçanès. Podeu consultar tots els actes organitzats a la comarca en aquest enllaç.