L’Ajuntament de Prats ha impulsat la redacció del Pla Intern d’Igualtat, un document que recull l’estratègia orientada a millorar i equilibrar la situació dels treballadors i treballadores del consistori. El document es va aprovar per unanimitat a la sessió ordinària del ple de novembre. El pla es pot consultar en aquest enllaç.

Tal com declara el regidor d’Igualtat, Isaac Romero, el pla neix del compromís del consistori amb les polítiques de gènere i amb el propòsit de promoure la igualtat d’oportunitats entre tota la plantilla i també contribuir a la sensibilització i a la transformació social.

A principis d’any, es va entrevistar i recollir la informació i opinions del personal de l’ajuntament i a partir d’aquí, s’ha elaborat una diagnosi de la situació actual. Amb l’objectiu de començar a treballar les polítiques de gènere, es va iniciar una formació per començar a tirar endavant les accions que s’han plantejat en la diagnosi per tal d’assolir la igualtat d’oportunitats entre tota la plantilla.

El pla ha de permetre anar incorporant mesures de canvi a l’Ajuntament a quatre anys vista. En primer lloc i després a la ciutadania, renovant conductes, actituds i formes de relacionar‐se per tal de contribuir en la construcció d’un nou model social.

L’elaboració del pla compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la consultora Quotidiana.