Si sumem Lluçanès, gastronomia, música i bon ambient obtenim el TastaQMarca, una forma per degustar la comarca del Lluçanès a base de tapes i productes locals. Serà el proper dissabte, 23 de juliol, a les 8 del vespre, quan reneixi de forma remodelada la perduda Mostra Gastronòmica del Lluçanès, nascuda el 1995 i que va desaparèixer a finals dels 90.

La regidora de Promoció del municipiMontserrat Juvanteny, explica que s’ha treballat per tenir la màxima representació possible del menjar que es pot degustar en diferents establiments de la comarca. A més, s’ha replantejat la mostra per traslladar-la del pavelló al carrer, fent-la més popular, i canviant-la de data, passant del desembre al juliol, quan ve més de gust fer tertúlia gaudint de l’oferta culinària amb bona música i prenent la fresca.

Juvanteny remarca que més d’una desena d’establiments lluçanesos participaran alTastaQmarca i que tothom qui ho vulgui podrà degustar a preus, des d’1 a 4 euros, les diverses propostes que aniran des d’una terrina de caça amb codonyat i pastís d’escórpora a un caneló de bolet amb crema de ceps passant per un sorbet de gaspatxo amb cruixent o moussets de colors. En total, més de 20 propostes culinàries que es podran regar amb cervesa del Lluçanès i vins de DO catalanes, entre d’altres.

Marc Ribas, el xef revelació de la tele, serà l’encarregat d’inaugurar el TastaQMarca amb una demostració culinària gratuïta de com fer una tapa lluçanesa elaborada amb productes de la comarca i que es podrà degustar.

El TastaQMarca disposarà d’un espai chill out als Jardins de Cal Bach amb la música deFerran Soler i Aquell Parell que s’allargarà fins passada la mitjanit.

Totes les persones que ho vulguin podran comprar els tiquets anticipats a Cal Bach o bé al mateix dia al Punt d’Informació del TastaQMarca.