234 fotografies han participat a la quarta edició del concurs a través d’Instagram de lesFestes de Sant Joan i Elois de Prats de Lluçanès. Un èxit de participació que confirma la bona salut d’aquest certamen.

D’entre totes les instantànies participants vàlides, i després de separar-se per les categories a concurs: Millor fotografia de la Trobada de Gegants en motiu del 30è aniversari dels Gegants de Prats, millor fotografia de la Passada i del Contrapàs i millor fotografia de lesCurses dels Elois; el jurat format pel fotògraf professional, Jordi Pey; el fotògraf amateur, Xavier Serra; i la dissenyadora i una de les responsables de l’àrea de comunicació del Consorci del LluçanèsLaia Sucarrats, han acordat nomenar a 5 guanyadors i declarar deserta la categoria de la millor fotografia de les Curses dels Elois.

Anna Plansregidora de Comunicació i present durant el veredicte del jurat, explica que després de dues hores de valoració de les diferents fotografies els tres membres del jurat van acordar per unanimitat reservar-se el dret de modificar les normes del concurs. D’aquesta manera, i premiant a 5 concursants, cadascun d’ells rebrà un val de 36 euros per comprar material fotogràfic a Foto Contrast de Prats de Lluçanès.

PeySerra i Sucarrats van creure convenient deixar sense cap premiat la categoria de lesCurses i nomenar a 4 guanyadors per la Passada i el Contrapàs, amb gran quantitat de fotos. També han volgut destacar que s’ha tingut en compte que les fotografies guanyadors estiguessin fetes amb dispositiu mòbil i no en càmera fotogràfica tot i haver-n’hi de gran qualitat.

De dalt a baix, i d’esquerra a dreta, les fotos de Judit Batriu, Ramon Pinyol, Victòria Casas, Laia Portabella i Gerard Soler

Així, els guanyadors del 4t Concurs Instagram de les Festes de Sant Joan i els Elois 2016 són:

Ramon Pinyol (@ramonet.pc) per la millor fotografia de la Trobada de Gegants amb “Detalls de la trobada gegantera”.

Judit Batriu (@juditbatriu) per saber captar l’eufòria i el bon ambient de la Passada del dia dels Elois amb “Galledes avall!!”.

Laia Portabella (@laiaportabella) per plasmar l’autenticitat de la tradició del Contrapàs el dia dels Elois amb “El Contrapàs”.

Gerard Soler (@soler.gerard) per un dels selfies més divertits presentats amb un animal essencial dins de la Passada: El ruc amb “Records de FM”.

Victòria Casas (@victoria.casas88) per l’estampa d’un poble unit fent festa amb centenars de persones seguint la cercavila amb “La placeta de sempre, amb la gent de sempre”.

L’entrega de premis es comunicarà directament als guanyadors mitjançant un comentari a la fotografia premiada i aquests s’hauran de posar en contacte amb comunicacio@pratsdellucanes.cat per confirmar la seva assistència en l’entrega de premis que tindrà lloc el proper dissabte, 23 de juliol, al voltant de dos quarts de 9 del vespre.