L’Ajuntament de Prats s’ha adherit al projecte No puc esperar pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

Segons s’explica des de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) Catalunya i la Unitat de Malatia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, que encapçalen la iniciativa, un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al servei.

Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari.

Per aquest motiu, i amb l’adheriment de Prats de Lluçanès a la campanya, tothom qui tingui la targeta No puc esperar que s’emet des d’ACCU Catalunya podrà accedir als banys dels equipaments municipals que estaran distingits amb la icona d’aquest projecte, segons ha detallat Anna Plansregidora de Salut.

Tan sols a Catalunya es calcula que hi ha 800 persones que disposen d’aquesta targeta i que es podran beneficiar de l’adhesió de Prats en aquest projecte.