Des del dilluns, 22 de maig, i fins al dilluns, 5 de juny, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès se sumarà als actes de la Setmana de la Natura, que s’organitzen arreu de Catalunya, amb una àmplia proposta d’activitats. L’objectiu principal de la Setmana de la Natura és promoure accions a favor de la conservació de la natura entre els ciutadans.

Els actes començaran el dilluns, 22 de maig. A ¼ d’11 del matí, a la Sala Polivalent, on tindrà lloc la preestrena de l’espectacle “Ésser humans i altres monstres dels voltants” de la companyia La Cervical. La funció escolar va dirigida a alumnes de 2n d’ESO.

El dijous, 25 de maig, durant el matí, es farà una activitat sobre l’alliberació de marietes en arbrat per control de plagues, a càrrec de Senplag i adreçada a l’alumnat de cicle infantil.

El dissabte, 27 de maig, tindrà lloc la preestrena de l’espectacle “A Redossa” d’Irene Herbera i Maria Ribera. Es tracta d’una experiència de caminada, paisatge, entorn i escolta popular, de dos quilòmetres de recorregut, amb punt de trobada a les Tres Fonts. L’activitat requereix inscripció a cultura@pratsdellucanes.cat

El diumenge, 28 de maig, la Sala de Cal Bach acollirà a la 1 del migdia, la presentació de l’exposició “Artist&Monts, tot un món de matisos, formes i colors”, a càrrec de la mateixa autora Montse Cardona, amb l’acompanyament musical de Xantal Montsech a l’acordió i
Leonardo de Armas al clarinet.

L’exposició de Montse Cardona es podrà visitar entre el 23 de maig i el 5 de juny a la Sala de Cal Bach, en horari de 8 del matí a les 3 de la tarda, els dies feiners, i de les 10 del matí a les 2 de la tarda, els festius.

El dijous, 1 de juny, es farà el treball de seguiment de nius d’orenetes. Una activitat dirigida per ADEFFA i adreçada a l’alumnat de cicle mitjà.

El dilluns, 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es durà a terme l’activitat d’observació i seguiment de l’hotel d’insectes a l’escola bressol La Pitota, a càrrec d’ADEFFA.