Ofrena al monument de Rafael Casanova

Prats de Lluçanès va viure un any més la Diada Nacional de Catalunya enguany marcada també pel record especial cap als presos i exiliats polítics.

El primer dels actes va ser el dissabte 8 de setembre a les 7 de la tarda, a la plaça Sant Antoni de Perafita, on va tenir lloc l’acte comarcal d’homenatge a Jaume Puig. El diumenge 9 de setembre, la plaça de la Roca Xica es va omplir amb la ballada de sardanes amb la Principal de Berga.

Ballada de sardanes a la plaça de la Roca Xica

El mateix dia de la Diada, va engegar amb la tradicional Ofrena Floral al monument de Rafael Casanova a 2/4 d’11 del matí, que va aplegar una bona colla de pradencs i pradenques.

Seguidament, al voltant de 2/4 d’1 del migdia, els autocars de l’ANC van dirigir-se cap a la manifestació de “la Diada per a la República”, que enguany va omplir l’Avinguda Diagonal de Barcelona.  El Lluçanès, situat al tram número 18, va viure una jornada festiva i reivindicativa acompanyat dels gegants Vicenç i Àgata amb la colla de gegants de Prats i els Estelladors de Prats.

Els gegants de Prats a la Diada a Barcelona

Els veïns i veïnes que es van quedar al poble van concentrar-se a les 5 de la tarda a la plaça de l’Església. A les 5 i 14 minuts, es va fer la lectura del manifest i la cantada del Cant dels Segadors coincidint amb l’acte central de la Diada a Barcelona.