Aquest dimarts 28 de juliol s’ha celebrat el primer ple presencial de l’Ajuntament de Prats, després del període de confinament.

L’Ajuntament ha declarat Bé Cultural d’Interès Local Ca l’Andreuet. Tal i com ha exposat l’alcalde, Jordi Bruch, amb aquesta distinció es vol preservar i accedir a noves línies d’ajut per protegir i conservar la singularitat i valor arquitectònic de l’edifici que ja és de titularitat municipal, després de la seva recent compra. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció d’ERC.

La sessió també ha aprovat el padró d’habitants en data 1 de gener de 2020 que va ser de 2.604 persones, una dada molt positiva i satisfactòria, segons ha declarat l’alcalde, ja que suposa que en el darrer any i mig, el municipi ha augmentat en 73 habitants. D’aquesta manera, doncs s’inverteix la tendència a la pèrdua de població del municipi dels darrers anys amb un augment d’habitants al poble significatiu amb la voluntat que sigui un poble per viure-hi i treballar-hi.

D’altra banda, també s’ha aprovat l’increment salarial del complement específic de les retribucions del personal de l’Ajuntament. Així com els dos dies festius locals per l’any 2021 que seran el 22 de gener i el 25 de juny, dia del patró Sant Vicenç i dels Elois, respectivament.

El ple també ha permès aprovar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’estacionament de caravanes i autocaravanes. Com a canvis significatius, aquesta inclou a partir d’ara el preu de la pernoctació que passa a ser de 3 euros, on s’inclouen tots els serveis de l’àrea de Prats. A més, el pagament i gestió de l’estacionament s’efectuarà telemàticament a través de la App d’Osona territori camper o la pàgina web www.osonaturisme.cat.

D’altra banda, també s’han aprovat dos convenis de col·laboració amb el Consorci del Lluçanès, un per aprovar la plaça de tècnic de joventut compartit amb tots els ajuntaments del Lluçanès. I el conveni de col·laboració pel funcionament de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès.

Finalment, ha entrat com a punt d’urgència la 9a i última certificació dels vestidors de la zona esportiva, per un valor de 91.322,18 euros.

Al ple d’aquest mes de juliol s’hi han presentat un total de quatre mocions, presentades per ERC Prats, totes elles aprovades per unanimitat

Així s’ha aprovat una moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeraris. Des de tots els grups municipals s’ha manifestat el compromís de treballar per habilitar un espai al municipi on poder realitzar el ritu funerari adient a aquelles comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa.

Així com també el compromís de dialogar amb totes les comunitats, entitats o persones que així ho sol·licitin, respectant en tot moment les seves creences i la diversitat religiosa, filosòfica i cultural.

A més, també ha prosperat la moció de suport de les energies renovables i per la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i equilibri territorial, i una moció per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local. Finalment, també ha comptat amb tots els suports la moció de denúncia de l’espionatge polític i per demanar que s’aclareixin els fets del “Catalangate”.

La sessió es pot recuperar al següent enllaç.