El 19 de juny començaran els actes de les Festes de Sant Joan i els Elois que s’allargaran fins al 26 de juny. Unes festes en les quals es podrà tornar a gaudir dels actes tradicionals i la cultura popular que les caracteritzen.

La programació que podeu consultar aquí s’ha treballat amb les diverses entitats que habitualment les fan possibles. Des de l’Ajuntament agraïm a totes les persones que hi han posat  la seva dedicació i el seu treball per tal de fer-ho possible.

Segons detalla el regidor de Festes, Jordi Batriu, hi trobareu activitats variades per a totes les edats i gustos, amb propostes consolidades, originals o les que evoquen les tradicions locals tan úniques i intransferibles que any rere any hem sabut transmetre i preservar.

Us convidem a gaudir d’uns dies intensos i omplir carrers i places de manera alegre, distesa, pacífica i cívica.

Els actes previs engegaran el cap de setmana del 18 i 19 de juny amb la celebració del 5è aniversari de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, la 25a Trobada de Puntaires, la trobada gegantera o el I Torneig de futbol femení amateur de futbol 7.

El dia de la revetlla de Sant Joan, s’iniciaran els actes amb l’arribada de la Flama del Canigó portada per la Unió Ciclista Lluçanès, Òmnium Lluçanès i el Bicibús. A 2/4 de 8, a la plaça Nova, rebuda de la Flama del Canigó i lectura del Manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans i encesa del peveter. Els actes continuran amb l’encesa del “Petardàs Infantil” i la cercavila infantil, amenitzada per la Txaranga Tximiletak.

El dia de Sant Joan, se celebrarà el clàssic Cros de Sant Joan, enguany, arribant a la 44a edició. Com a novetat, es recupera el Cros Infantil que s’iniciarà a les 11 del matí al passeig del Lluçanès. L’orquestra La Selvatana oferirà el concert de tarda als Jardins de la Farmàcia Vella.

A partir de les 10 de la nit, al balcó de l’Ajuntament Vell hi ha l’encesa del Petardàs, que donarà el tret de sortida a la cercavila i la tradicional marxa de torxes acompanyada pel grup orquestral de Prats i la Txaranga Tximeletak. Aquella nit, a la plaça Vella i la plaça Nova es balla el Contrapàs. Després del castell de focs, que finalitza la cercavila, els Jardins de la Farmàcia Vella acolliran el ball de gala amb l’orquestra La Selvatana. A la mitja part, s’escolliran la pubilla, les dames d’honor, l’hereu i els fadrins de Prats de Lluçanès 2022. En acabar el ball, a la sala Polivalent, discomòbil.

L’endemà, 25 de juny, és la diada dels Elois. Els actes comencen de bon matí, després de l’esmorzar dels carreters, se celebrarà la gran passada de carreters, mules, cavalls, ases i carruatges pels carrers i places del poble. També hi participen els cavalls que a la tarda participaran a les curses al camí de Sant Sebastià. La Txaranga Tximeletak amenitzarà la passada, i a les places tornarem a vibrar amb la ballada del Contrapàs.

A les 6 de la tarda, al camí de l’ermita de Sant Sebastià, Cursa dels Elois: Ases, mules i cavalls. En acabar, a la plaça Nova, repartiment dels premis de les curses i del concurs de cartells de Sant Joan i els Elois.

A 2/4 de 8 del vespres, sardanes amb la Cobla Ressó i a la nit, concerts als Jardins de la Farmàcia Vella amb Koers Reggae Band i Seguirem – Tribut a Obrint Pas. En acabar els concerts, discomòbil a la Sala Polivalent.

Els actes tancaran diumenge 26 de juny amb l’espectacle familiars ‘Vols jugar?’ de la Dona del Sac a les 11 del matí als Jardins de la Farmàcia Vella. I a les 7 de la tarda, al mateix espai, espectacle de circ ‘Potser no hi ha final’ de Circ Pistolet.