Aquest mes d’octubre s’obre un nou servei per a joves que cursen 3r i 4rt d’ESO al Lluçanès. Aquest s’oferirà dins l’espai del Centre Obert situat a l’edifici del Casal del Jovent; que en l’actualitat ja dóna suport a infants de P4 a 2n d’ESO que presenten alguna necessitat puntual o permanent a cobrir i que pot afectar, directa o indirectament, en l’infant i en el seu dia a dia.

En aquest espai es realitzen tasques educatives i preventives durant el temps lliure dels nens i nenes, intervenint en els processos personals d’aquests de manera integral. A més a més es duen a terme tot tipus d’activitats: reforç escolar, manualitats i tallers (tant per infants com per famílies), jocs diversos, hora del conte, visites culturals, festes i celebracions populars, activitats esportives, etc.

Així doncs, l’objectiu que es pretén aconseguir amb aquest nou grup de joves és seguiracompanyant-los en el seu desenvolupament com a individus i on, mitjançant un procés participatiu, ells mateixos puguin escollir les activitats que faran per tal de poder compartir experiències i mostrar-los diverses alternatives de lleure; alhora que es seguirà oferint un espai de reforç escolar i atenció a les famílies.

En l’actualitat, al Centre Obert hi treballen tres educadores socials i funciona 5 tardes a la setmana. S’atén a 50 infants i adolescents i a les seves famílies.