El Goven de la Generalitat ha aprovat noves mesures davant l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Els canvis estaran en vigor dilluns vinent, 21 de desembre i fins l’11 de gener, però hi haurà excepcions els dies festius.

Mobilitat

Es manté el tancament perimetral de Catalunya. No es pot entrar a Catalunya ni sortir-ne amb l’excepció de visites en el període de Nadal per visitar familiars i persones pròximes.

Confinament comarcal tota la setmana. Si fins ara entre setmana es podia circular per tot Catalunya sense restriccions, d’ara endavant la mobilitat es limitarà a la comarca, de dilluns a diumenge. Se n’exceptua la mobilitat essencial i el desplaçament de bombolles de convivència a una segona residència, al domicili d’un familiar o persona propera o a un establiment turístic.

El confinament nocturn de les 10 de la nit a les 6 del matí es manté. Els dies 24 i 31 de desembre s’ampliarà fins a la una de la matinada i la Nit de Reis, a les 11 de la nit.

Trobades de màxim 6 persones

Es manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, excepte les bombolles de convivència. Aquesta limitació es modifica a les dates nadalenques assenyalades: 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener. Aquests dies, es permetran les trobades d’un màxim de deu persones de només dues bombolles de convivència.

Hoteleria i restauració

Les terrasses de bars i restaurants podran estar obertes de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí per servir esmorzars i des de la 1 del migdia i fins a 2/4 de 4 per servir dinars. L’interior de bars i restaurants oberts al 30% d’aforament.

S’han de seguir mantenint els dos metres entre taules que, com a màxim, poden ser ocupades en grups de quatre persones. Si es tracta d’un grup bombolla, podrà haver-hi fins a sis persones. El servei a domicili es pot distribuir fins a les 11 de la nit.