A finals del passat mes de gener, l’empresa Telefònica va iniciar els treballs d’estesa de fibra òptica entre les antenes de la Caseta i el dipòsit d’aigües del nostre municipi.

Les obres, que es van engegar sense que l’empresa de telefonia hagués pactat l’estesa de la línia amb els propietaris, es van fer parar des de l’Ajuntament ja que alguns dels amos de les finques hi estaven en desacord.

Des de la regidoria de Societat de la Comunicació s’informa que aquesta actuació d’innovació tecnològica és d’interès general i suposarà millorar la cobertura mòbil a la població. Així, amb l’arribada del 4G en totes les companyies telefòniques s’augmentarà l’ample de banda als dispositius mòbils, fet que permetrà que molts més usuaris es puguin connectar simultàniament i que s’ofereixi més velocitat de navegació a internet mitjançant aquests dispositius.

A hores d’ara, només els usuaris que tenen contractat Vodafone i Orange poden disposar de4G, fet pel qual des de l’Ajuntament s’està vetllant perquè es pugui arribar a un acord entreTelefònica i els propietaris afectats i es reiniciïn les obres al més aviat possible.