L’alcalde de Prats i president del Consorci del LluçanèsIsaac Peraire, acompanyat de l’alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, van visitar el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el passatdijous, 10 de març.

Tant Peraire com Guiteras, responsables de les darreres unitats comarcals formades l’any passat, el Lluçanès i el Moianès, van exposar al vicepresident els reptes de finançament i organització dels futurs serveis públics.

La trobada, realitzada a la seu de la conselleria d’Economia i Hisenda a Barcelona, va fer visible la voluntat de la Generalitat d’apropar el màxim possible la gestió de l’administració al ciutadà. En aquest context, tal i com va dir Junqueras, el Lluçanès i el Moianès són dos models comarcals que milloren l’eficiència de recursos públics perquè acosten les decisions al territori.

Peraire ha destacat que s’ha parlat del procés que encara falta per crear la comarca del Lluçanès i que s’està vetllant per l’optimització dels recursos i la mancomunació dels serveis fins que no arriba l’esperat Consell Comarcal del Lluçanès, un factor clau per poder oferir els millors serveis a la ciutadania.