L’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha revalidat per novè any consecutiu el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. Enguany, el consistori ha assolit un 100% de compliment dels índexs que es valoren, aconseguint la totalitat dels indicadors avaluats. L’any passat, el consistori va assolir el 96% dels indicadors.

El regidor de Comunicació i Participació, Heribert Grifell, ha valorat molt positivament que s’hagin assolit el 100% dels indicadors: “És una mostra de l’aposta de l’Ajuntament per la transparència i la qualitat de la comunicació pública local i un reconeixement a la feina diària de l’equip humà del consistori”. El regidor s’ha emplaçat a continuar treballant en aquesta línia.

Validació de 52 indicadors

El Segell Infoparticipa està format per 52 indicadors distribuïts en cinc categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 52 indicadors.

El laboratori elabora un mapa que permet comprovar el resultat de les avaluacions de les institucions dels municipis, comarques i províncies participants (ajuntaments, consells comarcals i diputacions).

L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa s’ha celebrat aquest dilluns 20 de març, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’esdeveniment ha comptat amb la participació d’alcaldes, regidors i tècnics d’institucions d’arreu del país. El regidor de Comunicació i Participació, Heribert Grifell, ha estat el representat del consistori de Prats.

L’acte ha estat conduït per la periodista Núria de José Gomar, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i ha comptat amb la participació de Javier Lafuente Sancho, rector de la UAB, i Armand Balsebre Torroja, catedràtic i director del grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència) de la UAB.

A més, ha acollit un diàleg entre la periodista Marta Corcoy Rius i Joan Antoni Llinares Gómez, director de l’Agència Valenciana Antifrau. Finalment, Jaume López Hernández, director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya, ha tancat l’acte.