Una trentena de parades omplen els carrers de Prats de Lluçanès en la tercera Fira de la Coca i la Llonganissa, celebrada aquest dissabte 14 de novembre, que ha estat molt més concorreguda que les anteriors edicions.

La regidora de Promoció del municipiMontserrat Juvanteny, assegura que enguany ha crescut amb escreix la participació i que hi ha hagut moltes més parades, tant d’artesania alimentària com de comerç local.

En aquesta fira, que té com a objectiu principal la promoció de productes locals com són la coca i la llonganissa, s’ha viscut el primer concurs de coques casolanes que ha comptat amb 21 coques participants i en què Josep Rovira ha guanyat un àpat per a dues persones al Restaurant Cal Quico per la coca més original, Montse Vilà s’ha emportat un àpat per a dues persones al Restaurant Cal Baumer per la coca més saborosa i Kautar i Daniela han guanyat un llibre de receptes infantils per la millor coca d’entre tots els participants menors de 12 anys. A més, tots els concursants de la categoria infantil han estat obsequiats amb un dolç.

Gràcies al bon temps registrat a la major part de la jornada, les diverses activitats paral·leles també han estat participades. Així, prop d’una trentena de persones han acudit als tastos de vermut i vi dolç a càrrec del pradenc, David Gomis, a Cal Xava.

Al voltant del migdia, el públic infantil, acompanyat d’amics i familiars, ha pogut viatjar amb la Cocallonga de la mà de l’actriu Lali Barenys. Més tard, a partir de les 15:30h, ha engegat elFestival Itineràncies que s’ha fet coincidir amb la tercera edició d’aquesta fira per fomentar la unió entra cultura, artesania local i diferents vessants del poble, tal i com ha explicatJuvanteny.

A l’Itineràncies, iniciat amb la Batucada Shangó a la plaça de l’Església, ha continuat cap a Les Tres Fonts i el Safareig públic on l’alumnat de sisè de primària de l’Escola FEDAC Pratsi l’Escola Lluçanès, la Coral Sant Jordi, la Banda de l’Escola Municipal, el Col·lectiu Fem Safareig i el veïnat de l’entorn han estat els protagonistes de La B[v]ellesa de veure i sentir davant la mirada atenta de prop d’un centenar de persones.

Tot seguit, la plaça Nova, ha acollit el berenar de coca i llonganissa per a tothom amb elBall de la Cocallonga amb Txiki i la Batucada Shangó.

Al llarg de tot el dia, pels carrers del poble, s’ha pogut veure l’exposició fotogràfica Com fem la coca i la llonganissa a Prats? a càrrec de l’associació pradenca dels Amics de Robert Capa i amb la col·laboració de Manipulacions de Fusta SL de Prats. En aquesta mostra, que es podrà visitar des d’aquest dimarts, 17 de novembre, fins el dilluns, 23 de novembre, en horari d’oficina a la Sala Cal Bach, es plasma com s’elaboren aquests dos productes tan importants en l’artesania alimentària del nostre poble.

El Festival Itineràncies, realitzat per M. Àngels PararedaJosep M. ColsDimitri CoppolaAda Vilaró i Jordi Freixa, ha seguit el diumenge amb Sienta la cabeza amb Fafa Franco i Adopted, un espectacle itinerant d’humor.