Aquest dimarts ha començat el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, a Prats de Lluçanès. Es tracta d’un tram de diversos quilòmetres que connecta la C-62, des de l’entrada de Prats per la zona esportiva cap al centre del poble.

La xarxa de fibra òptica es tracta d’una canalització amb sis entrades, dues de les quals s’utilitzaran properament, i les quatre restants quedaran disponibles per d’altres operadors de telecomunicacions finalistes.

La fibra òptica és una de les polítiques socials més importants del segle XXI, perquè permet desenvolupar-se laboralment i socialment. L’alcalde Jordi Bruch recorda que la connectivitat és un nou dret fonamental i, al mateix temps, una eina clau per la reactivació econòmica i evitar la despoblació.

Aquestes actuacions han de permetre fer un salt endavant en la connectivitat al poble i ajudar a vertebrar el territori en termes de cobertura i competència efectiva de serveis fonamentats en xarxes de nova generació.

Fins ara la fibra òptica no tenia presència efectiva al Lluçanès i només arribava a alguns municipis d’Osona (Centelles, les Masies de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Tona, Torelló, Vic) i a 14 polígons industrials de la comarca d’Osona.

Amb l’execució dels projectes d’extensió que està duent a terme la Generalitat, la fibra arriba a Prats i al Lluçanès. Tant des de la Generalitat com des de la Diputació de Barcelona es continua treballant per fer arribar la fibra òptica per evitar que hi hagi ciutadans de primera i de segona.