Des del passat diumenge, 13 de desembrePrats de Lluçanès compta amb una aplicació per a mòbils i tauletes digitals amb informació del municipi, tant per a turistes com per als pradencs i pradenques, que es pot descarregar gratuïtament en les plataformes IOS iAndroid.

L’aplicació, presentada durant la Fira de Santa Llúcia per Anna Plansregidora de Comunicació i Societat de la Informació (SIC), i Montserrat Juvantenyregidora de Promoció del Municipi, està divida en quatre grans àrees: Agenda, Turisme i Comerç, Participació Ciutadana i Informació.

Plans, que ha explicat que l’aplicació és una tasca iniciada per l’anterior regidor de Noves Tecnologies, Jordi Batriu, ha remarcat que en tan sols dos clics qualsevol vilatà o vilatana es pot posar en contacte amb l’Ajuntament per informar d’incidències o aspectes que creguin rellevants des de l’apartat de Participació Ciutadana. Tanmateix, dins de l’àrea d’Informació, s’hi poden trobar contactes d’interès, informació sobre els serveis i equipaments del poble, contacte de les diferents entitats del poble i les notícies d’interès general.

La regidora de Comunicació i SIC també ha remarcat que l’aplicació es pot anar actualitzant constantment i per aquest motiu, anima a la població que faci arribar les seves anotacions per tal de poder-la anar millorant i que sigui el més funcional i pràctica possible. A més, també ha dit que amb aquest aplicatiu es permetrà fer notificacions urgents en forma de missatge de text als mòbils i tauletes que tenen l’aplicació descarregada. Així, es podrà informar en temps reals que un esdeveniment s’ha canviat d’ubicació a causa del mal temps, per exemple.

Per la seva banda, Montserrat Juvanteny ha considerat que aquesta nova eina de comunicació serà molt útil per a tothom qui ens visiti perquè a part de poder consultar una agenda, permanentment actualitzada, s’hi concentra tota la informació turística rellevant de Prats, com rutes geolocalitzades, llocs d’interès per a visitar, allotjaments, restaurants i comerços del municipi, entre d’altres.