La Unió de Botiguers de Prats van participar de la Ruta de la Llet aquest dilluns. Els botiguers van conèixer de primer a mà aquest recurs agroturístic de la comarca del Lluçanès, impulsat dels del Consorci.

La visita va començar a les 9 del matí al Soler de n’Hug, una explotació ramadera tradicional que combina vaques de llet, el ramat d’ovelles, els porcs i l’agricultura. La segona parada va ser a les 11 a Formatges de Lluçà. Aquesta és una explotació ramadera de cabres de raça pirinenca i de pastura. Combinen l’activitat ramadera amb un obrador artesanal de formatge.

La jornada també comptava amb una activitat participativa pels botiguers. Va ser a la 1 del migdia sota el nom de ‘Nous escenaris pel comerç: noves oportunitats per generar valor’ guiada per Marta Zaragoza.

La sortida dels botiguers va finalitzar amb un dinar a Cal Baumer. L’estabilment hostaler també forma part de la Ruta de la Llet, ja que a la seva carta, ofereix plats elaborats amb productes de les explotacions lleteres.

L’objectiu de la sortida era conèixer aquest nou recurs turístic, entenent que els comerciants en poden ser prescriptors, a més de buscar noves idees per als comerços i eines que poden ajudar a organitzar la seva activitat comercial.