El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la campanya “Pren-te el pols”.

Aquesta és una campanya lligada a la Marató de TV3, que pretén detectar la presència de fibril·lació auricular no coneguda per tal d’evitar Ictus i en la que també hi participen farmàcies, primària i hospitals.

 

Què és el “Pren-te el pols”?

Es tracta d’una campanya de detecció de l’arítmia entre els majors de 60 anys per tal de prevenir l’ictus. Per això les farmàcies de diversos territoris adherides oferiran la possibilitat de prendre el pols gratuïtament a les persones que tinguin 60 anys o més, en dues fases. La primera fase tindrà lloc a Barcelona ciutat (AIS dreta), Osona, Terres de l’Ebre, Vallès Oriental i Vallès Occidental Est, entre el 7 de novembre i el 20 de desembre de 2016. En aquest web trobaràs la llista de farmàcies adherides on podràs pendre’t el pols.

És un hàbit de salut!

La presa del pols és un hàbit de salut. Per això els professionals mèdics dels centres de salut incorporen la presa del pols als majors de 60 anys com una mesura habitual.

Qui participa en el “Pren-te el pols”?

Aquesta campanya es desenvolupa en els centres de salut, així com en les farmàcies, gràcies a la implicació dels professionals mèdics, dels farmacèutics i farmacèutiques i dels ajuntaments. La seva participació activa és de vital importància per fer realitat aquesta estratègia.

En aquests espais trobaràs materials comunicatius del projecte, adreçats a sensibilitzar i mobilitzar el canvi. Prendre’s el pols pot salvar vides!

Per què cal prevenir l’ictus?

L’ictus afecta 13.000 persones a Catalunya cada any, la meitat de les quals queden amb una discapacitat. A més, l’ictus provoca el doble de morts que el càncer de mama i de pròstata. Per això, fer prevenció de l’ictus és una opció realment rendible, no només perquè el tractament anticoagulant és un dels més efectius, sinó, també, perquè ens permet salvar vides.

Més informació: https://www.prentelpols.cat/