Els alumnes de l’Escola Lluçanès de PratsXeila FontGerard Pinyol i Júlia Baiget, han estat premiats amb els Premis Sambori 2016 de la demarcació de l’Alt Ter-Garrotxa, que inclou les comarques de la Garrotxa, el Lluçanès, Osona i el Ripollès.

La guanyadora en la categoria de cicle inicial, Xeila Font, ha participat amb El vermell juganerGerard Pinyol, de cicle mitjà, amb El mag Sorra i els seus colors; i Júlia Baiget, de cicle superior, amb Manual de supervivència per a germanes grans.

Segons explica l’equip directiu de l’escola pública pradenca, l’objectiu del certamen, convocat per Òmnium Cultural, és el de promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts de Catalunya. Des del centre hi han participat els alumnes de segon a sisè amb narracions dels alumnes escrites en català.

L’acte de lliurament de premis se celebrarà el proper diumenge, 20 de març, al Teatre Cirviànum de Torelló i serà llavors quan se sàpiga si han quedat en primer, segon o tercer lloc de la seva categoria.