Prats va recuperar la Festa de l’arbre que va reunir una cinquantena de voluntaris que van plantar 10 arbres que anaven des de bedolls, a tulipers de Virginia, verns i alzines, el passatdiumenge, 13 de març.

La iniciativa promoguda per la regidoria de Medi Ambient i Via Pública, amb Glòria Borrralleras i Montserrat Perarnau al capdavant, tenia com a objectiu principal la conscienciació mediambiental i la millora i dinamització de espais públics que ampliïn l’oferta lúdica per nens i nenes al municipi.

La plantada, realitzada al parc infantil del carrer del Mestre Pecanins, entre el carrer de Montserrat i el del Pirineu, va comptar amb la presència d’en Gernat i la Caruca que van dirigir i dinamitzar la plantada d’arbres i van representar un espectacle de titelles basat en el conte L’arbre generós, la història d’amistat incondicional entre un nen i un arbre desinteressat i il·limitadament generós que és feliç aportat felicitat a l’infant.

Un cop realitzada la plantada, tothom qui hi va assistir va gaudir d’un berenar de coca amb xocolata i va participar en el procés participatiu per a batejar el parc infantil. De totes les propostes les més votades han estat la de Parc dels Capgrossos amb 15 vots; Parc de la Bruixa Napa amb 11 vots; i Parc del Picotí amb 9 vots.

Fins el proper dilluns, 21 de març, al matí, tothom qui ho vulgui podrà seguir votant en el procés de participació a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter de l’Ajuntamentperquè s’esculli el nom definitiu del Parc infantil i que es donarà a conèixer la setmana que ve.

La Festa de l’Arbre es va finalitzar amb la inauguració per part d’ambdues regidores responsables del nou element lúdic instal·lat al parc situat al costat de l’skate parc i de la plaça de la Roca Xica.

Des de l’Ajuntament se seguirà treballant per la continuïtat i la millora d’aquesta jornada festiva de celebració i participació ciutadana que reivindica la importància dels nostres boscos i la biodiversitat.