Diumenge vinent, dia 26 d’abril, torna el mercat dels diumenges de Prats de Lluçanès i ho fa de manera renovada i apostant pels productes de proximitat. La regidora de Comerç, Montserrat Juvanteny, explica que durant el mes que ha estat tancat s’ha treballat transversalment perquè es pugui oferir la venda directa dels productes de proximitat. Juvanteny remarca que l’objectiu és facilitar els canals de comercialització de venda directa de productors i elaboradors del territori.

Per aquest motiu, en la data en què s’havia d’acabar l’estat d’alarma, el nou mercat prioritzarà les parades de productes de qualitat, de proximitat i d’alimentació, tenint en compte que aquestes últimes són les que poden participar als mercats de marxants a hores d’ara, tal com estableix la normativa.

El nou model de mercat no només canvia l’oferta si no la manera de poder-hi comprar. Des de l’Ajuntament, i des d’un projecte treballat transversalment amb promoció econòmica i fires, s’ofereix informació dels productors i elaboradors que en formaran part al web perquè la gent pugui fer comanda, i el diumenge es pugui accedir a recollir-ho al mercat. A més, també s’hi podrà comprar directament garantint-se sempre les mesures de seguretat i d’higiene.

L’alcalde Jordi Bruch exposa que el nou model de mercat tindrà les parades més espaiades i l’accés, tot i continuar a l’aire lliure, estarà regulat. 

El mercat a Prats de Lluçanès torna després que se suspengués arran del decret d’alarma aprovat el passat 14 de març, on es prohibia qualsevol tipus de concentració de la població per evitar la propagació de la pandèmia. En aquest sentit, i fins a dia d’avui, s’ha primat la seguretat i el bon confinament de les persones, evitant al màxim que se sortís de casa remarca Bruch. 

Tant Bruch com Juvanteny detallen que en tot moment hi ha hagut el subministrament d’aliments bàsics assegurat amb el comerç local que ha pogut obrir i on gran part ha ofert lliurament de comandes a domicili, motiu pel qual s’agraeix el seu esforç. També donen les gràcies a productores, productors, elaboradors i elaboradores de la comarca, a qui ara es dona l’oportunitat d’accedir al mercat dels diumenges, al que no formaven part fins ara. 

Tan bon punt ho permetin les autoritats sanitàries, al mercat s’hi afegiran la resta de parades que no són de primera necessitat.

Consulteu els marxants de producte fresc del mercat dels diumenge i feu la vostra comanda.