Després de cinc mesos d’obres, aquest diumenge s’ha inaugurat el nou c. Major i la nova plaça de l’Església de Prats de Lluçanès. No tan sols s’han fet obres de condicionament de la calçada, sinó que el poble de Prats ha guanyat una nova zona de vianants, sumant-se a la del passeig del Lluçanès.

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, ha assistit a la inauguració d’aquest carrer principal de Prats. A les 12 del migdia, l’alcalde, regidores i regidors, han rebut a la presidenta a l’Ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor de la vila. Tot seguit, han iniciat una passejada pel mercat dominical, la plaça Nova i pel carrer Major i la plaça de l’Església, on s’ha oficialitzat la inauguració.

L’alcalde de Prats, Isaac Peraire, ha fet el primer parlament, on ha donat les gràcies als veïns i veïnes del poble per la paciència que han tingut durant els mesos que han durat les obres, molt especialment als botiguers, que han estat els més afectats. Amb les obres de millora, però, s’ha revitalitzat la columna vertebral del poble, amb la intenció d’afavorir precisament els comerços, per tal de dinamitzar comercialment el centre urbà de la vila. Peraire ha remarcat que amb aquesta actuació “ens ajuda a convertir Prats en el Centre Comercial del Lluçanès”. A més d’actuar en la calçada, s’ha millorat el clavegueram, la conducció d’aigues pluvials i les instal·lacions d’aigua i de gas i s’ha guanyat una zona pels vianants.

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha destacat el consens polític i veïnal que hi ha hagut en la recuperació d’aquest espai i ha afirmat que “l’objectiu de la Diputació és guanyar el carrer per a les persones”.

Les obres, que han tingut un cost de 250.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona en el marc de les Meses de concertació del pla de Xarxa de Governs Locals.

A continuació podeu veure un vídeo dels parlaments de l’alcalde, Isaac Peraire, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa:

Podeu veure un recull de fotografies clicant a la següent imatge: