La mobilitat és una de les majors preocupacions pels habitants de Prats de Lluçanès i així s’ha fet palès en els darrers mesos. Amb l’objectiu de millorar-la, l’equip de govern va convocar ahir a tot el poble per poder-ne parlar obertament en la primera sessió participativa de l’Ajuntament de Prats.
“Volem saber què pensa la gent del poble abans de tirar endavant mesures que preocupen i afecten a tothom”, va exposar l’alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch, davant d’una cinquantena d’assistents que van omplir la Sala de Plens de Cal Bach.
En el transcurs de la sessió, el públic assistent va poder determinar els punts més conflictius de la mobilitat al poble i proposar millores per a un Prats més eficient.
El regidor de Participació, Isaac Romero, va moderar el debat en què es van detectar com a principals preocupacions la mobilitat al carrer Major, carrer Sant Pere, carrer Bruc, carrer Mossèn Josep Valls, així com les nombroses barreres arquitectòniques i la baixada de places d’aparcament en els últims anys.
En aquest sentit, Bruch va anunciar que les properes setmanes s’eliminarà la zona blava del centre urbà i es crearan unes 70 places d’aparcament públic gratuït darrera de Cal Bernat i al carrer Sant Pere, amb l’objectiu d’augmentar les places d’aparcament gratuït al poble, i per poder facilitar l’aparcament prop del centre urbà, la zona comercial principal. Bruch també va remarcar que ja s’està treballant amb la Generalitat per poder fer accessible a persones amb mobilitat reduïda el pas de vianants del carrer del Pont, entre el carrer de la Reforma i de la Resclosa.
Un cop detectats els punts més conflictius, Isaac Romero va animar al públic assistent a proposar millores en aquesta primera fase de recollida de propostes. Unes aportacions que es podran fer arribar fins el divendres 6 de setembre a participacio@pratsdellucanes.cat o mitjançant butlletes que es poden trobar a Cal Bach, en horari d’oficina. El regidor de Participació va detallar que no es llegiran propostes anònimes amb l’objectiu de facilitar el retorn de les sessions treballades. Per aquest motiu, s’hauran d’indicar el nom i cognoms, el telèfon, l’adreça postal o electrònica i la data de naixement, tenint en compte que en els processos participatius hi poden participar les persones de 16 anys o més.
En la primera sessió participativa es va anunciar que s’està treballant per elaborar el reglament de participació ciutadana, del que us podeu informar aquí.
Un cop s’hagi acabat el procés participatiu, que es reprendrà el mes de setembre, un equip tècnic validarà les propostes perquè abans de sotmetre’s a consulta es verifiqui que compleixen les normes de seguretat viària.
Foto: Jordi Pey