Prats de Lluçanès ja disposa de dues minideixalleries al centre del poble per a la recollida selectiva i el bon reciclatge de petits residus, com ara discos CD/DVD, cartutxos de tinta, aparells elèctrics i electrònics petits, piles i bateries, bombetes led i de baix consum i càpsules de cafè.

Es tracta de la proposta guanyadora dels pressupostos participatius de l’any 2022, amb 185 vots dels 405 totals. Des d’aquest divendres, ja es pot fer ús de les deixalleries, situades al passeig del Lluçanès, just davant de Cal Bach, i a la plaça U d’octubre.

Els costos de la instal·lació de les dues deixalleries ascendeix fins als 4.069,75 euros (IVA inclòs), de manera que la partida prevista pels pressupostos participatius (14.000 euros) no s’exhaureix amb aquesta actuació. Així, l’Ajuntament de Prats destinarà la resta de l’import a la segona proposta més votada: la instal·lació d’una tirolina i nous elements al camí educatiu i de lleure de l’avinguda Rafael Casanova (145 vots).

El regidor de Participació, Heribert Grifell, celebra que Prats disposi de dos nous punts que “faciliten i milloren” el procés de reciclatge. A banda, destaca l’oportunitat de poder fer realitat les dues propostes més votades per la ciutadania en el procés de participació.