La primera edició del CulturaMENT, els tallers d’expressió i moviment per ajudar a millorar la salut mental de la gent gran i enfortir els vincles amb els familiars i persones que en tenen cura, va finalitzar el passat mes de novembre amb una bona acollida i valoració per part de les 7 parelles participants.

El projecte, organitzat per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) i el centre de dia SAIAR Bonasort, amb el suport de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu d’apropar la cultura a les persones grans, especialment a aquelles que pateixen algun trastorn de salut mental, i usar-la com a eina de transformació i inclusió social.

El CulturaMENT es va realitzar el passat mes de novembre, amb tres sessions gratuïtes entre els dies 4, 11 i 18 de novembre, de 10 a 12 del matí, al centre de dia SAIAR Bonasort. Les persones participants van comptar amb l’acompanyament dels talleristes Maria Ballús i Raúl Rodríguez, que van ser els encarregats de dinamitzar les tres sessions d’expressió i moviment.

Una enquesta realitzada a les 7 famílies participants del projecte assenyala que la valoració que en fan del CulturaMENT és positiva. Els aspectes més ben puntuats són les activitats i les persones encarregades dels tallers. Pel que fa als aspectes a millorar, els enquestats exposen que caldria augmentar el nombre de sessions.

Aquest mes de gener, es presenta el vídeo que documenta la primera edició del projecte, amb les persones participants com a principals protagonistes.

La regidora d’Acció Social, Montse Juvanteny, destaca que es tracta d’un projecte innovador perquè mai abans se n’havia realitzat un amb aquestes característiques. Juvanteny valora molt positivament l’acollida de la proposta i es mostra satisfeta amb el resultat de la primera edició. En aquest sentit, avança que el programa tindrà continuïtat i creixerà aquest any 2023.