• El ple municipal aprova per unanimitat l’adhesió del municipi al servei de recollida porta a porta
  • La remodelació del carrer Major i la plaça de l’Església començarà després de Reis, passada la campanya de Nadal
  • Laia Font pren possessió com a regidora de l’equip de govern després de la dimissió per motius personal de Iolanda Roset en l’anterior ple

La sala de plens de l’Ajuntament de Prats ha acollit un dels plens més importants de la l’actual legislatura aprovant grans obres i temes d’alt compromís social i cívic, així ho ha destacat l’alcalde de Prats de LluçanèsIsaac Peraire.

D’aquesta manera, i amb els vots favorables de tots els regidors d’ambdós grups polítics, s’ha aprovat el projecte d’obres del carrer Major i la plaça de l’Església. Una actuació que va des de la renovació de la xarxa de clavegueram fins a la part més superficial i que té com a objectiu regenerar la zona i dinamitzar el centre comercial del poble.

Peraire ha explicat que el projecte s’aprova després d’haver-se reunit amb els veïns per debatre’l i consensuar-lo. Així, amb l’aprovació de modificació de crèdit que permetrà tirar endavant aquestes obres, l’alcalde de Prats ha anunciat que les obres de remodelació començaran després de Reis, un cop passada la campanya de Nadal, i que es preveu que tinguin una durada d’aproximadament cinc mesos.

La sessió també ha servit per aprovar per unanimitat l’adhesió del municipi al servei de recollida porta a porta, una altra de les promeses electorals de l’equip de govern durant la campanya electoral. La regidora de Medi AmbientGlòria Borralleras, va explicar que amb aquest nou sistema el municipi passarà d’un índex de recuperació de residus del 37% a un 75%, fet que permetrà estalviar recursos i energia a l’Ajuntament. Després d’explicar que l’any 2020 es preveu que el cànon de l’abocador sigui de 50 euros per tona, mentre que ara és de 24 euros, s’ha informat que serà el proper mes de setembre quan comenci la campanya informativa i de conscienciació a la població i que el 3 d’octubre s’implementarà.

Un dels punts més tècnics ha estat el de la modificació de crèdit. Isaac Peraire ha detallat que 14.442’80 euros es destinaran al Centre Obert provinents de la Diputació de Barcelona;10.000 euros per les obres de l’Espai Social de la Gent Gran provinents de l’Obra social la Caixa i en què la regidora Anna Plans ha aprofitat per informar que les obres engegaran el setembre; els diners per començar la remodelació pel carrer Major; i per la urbanització del voltant del pavelló en l’anomenat Pla Parcial 2 (PP2), que costarà 673.645’35 euros i que es finançarà amb quotes urbanístiques, de crèdit i amb romanent de tresoreria.

En aquest punt, el grup a l’oposició ha votat en contra de dita modificació de crèdit ja que segons ha al·legat el cap de CiUJordi Bruch, no s’està d’acord el mètode de finançament emprat per fer front al PP2.

Per la seva banda, Peraire ha informat que s’han fet reunions amb els veïns i ha agraït la tasca duta a terme per la regidora d’UrbanismeGlòria Borralleras, que ha explicat tot el procés de treball.

El mateix ple ha servit perquè Laia Font prengués possessió com a regidora de l’equip de govern i ho ha fet prometent el càrrec pel poble, la comarca del Lluçanès i els Països Catalans i per imperatiu legal.

A més, s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió al Pla d’Igualtat de Gènere i el Pla d’Igualtat d’Orientació Sexual i de gènere presentat per la regidora de Promoció del municipi,Montserrat Juvanteny, que ha explicat que l’adhesió és símbol de compromís de l’equip de govern i el consistori i comportarà diverses accions a calendaritzar.

També s’ha votat a favor unànimement per les normes d’organització i funcionament de l’Escola municipal de música, pel suport al Correllengua i a la iniciativa Anem a Mil.

Podeu veure el vídeo del ple retransmès en directe aquí.