Una de les nadales més interpretades a l’actualitat, amb traduccions a diverses llengües, és el ‘25 de desembre’ que coneixem amb el nom de ‘Fum, fum, fum’, una cançó que, com moltes altres de la mateixa tipologia, se’n desconeix l’origen, però de la qual Prats de Lluçanès n’és el bressol.

Amb l’objectiu de seguir fent costat al sector cultural i després de la bona acollida de la primera edició del concurs, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i Òmnium Cultural Osona-El Lluçanès convoquen la segona edició del concurs de versions d’aquesta nadala popular i vinculada a la història del poble.

Segons exposa el regidor de Festes, Jordi Batriu, ‘la iniciativa dona suport a la cultura i alhora ajuda a promoure el patrimoni festiu del municipi’.

Qui hi pot participar?

Les cançons presentades al concurs hauran de ser versions originals de la nadala “25 de desembre (Fum, fum, fum)”.

El concurs està obert a la participació de grups i solistes de tota Catalunya i a corals, que podran presentar les seves propostes en dues categories diferents:

1) Millor versió de grups i solistes
2) Millor versió coral

Com hi puc participar?

Les persones que hi participin cal que s’inscriguin al web http://fumfumfum.pratsdellucanes.cat. El període d’inscripcions finalitza el 9 de desembre de 2021.

Per participar en el concurs s’haurà d’entregar el següent material: Versió original pròpia en format mp3 a festes@pratsdellucanes.cat i una foto recent.

Jurat i premis

Els finalistes seran escollits per un jurat professional format per representants de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, del Festival Cantilafont, d’Òmnium Osona i el Lluçanès i del consistori pradenc.

El jurat tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de les propostes musicals presentades.

L’anunci dels finalistes es farà el diumenge 12 de desembre a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

S’atorgaran dos premis:

  1. Millor versió professional de grups i solistes. Premi de 500 euros i inclou la gravació del videoclip a Prats de Lluçanès.
  2. Millor versió coral. Premi de 500 euros i actuació en directe en la programació nadalenca de l’any 2022.

L’entrega de premis es farà durant els actes de la Festa Major de Sant Vicenç, sempre i quan les mesures sanitàries ho permetin.

Consulta les bases completes del concurs aquí.