El ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès d’aquest mes de maig va aprovar l’adjudicació de les obres del Teatre Orient a l’empresa Construccions Ferrer, S.A per import d’1.003.818,17 euros. D’aquesta manera doncs, l’Ajuntament fa un pas més per tirar endavant un dels principals projectes d’aquesta legislatura, tal com va exposar l’alcalde, Jordi Bruch: ‘Estem contents de que tiri endavant un dels projectes més importants de l’equip de govern, iniciat a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania. Avui donem compliment a aquesta licitació i que d’aquí pocs mesos puguem gaudir d’aquesta instal·lació.’ El punt es va aprovar amb el vots a favor de Junts per Prats i Movem i l’abstenció d’ERC i el RAP.

Des d’aquest dimecres el regidor Heribert Grifell ja forma part de l’equip de govern, ja que va prendre possessió del càrrec durant la sessió. Grifell entomarà les regidories de Participació i Comunicació i la regidora Vanessa Gómez assumirà l’àrea d’Igualtat. Jordi Bruch va donar la benvinguda a Grifell amb aplaudiments per part dels regidors i regidores.

A la sessió també es van aprovar per unanimitat els criteris d’adjudicació de places de l’Escola Bressol La Pitota en cas que en la fase de preinscripcions, no es disposi de suficients places per a les sol·licituds presentades i, establir uns criteris complementaris que es tindrien en compte en cas d’empat.

També es van aprovar les festes locals per l’any 2023, que seran el dilluns 23 de gener i el dilluns 26 de juny.

I va prosperara una modificació puntual del POUM, a l’illa de la carretera de Sabadell i a les illes amb clau 6. Una modificació necessària per corregir una errada i adaptar així el POUM  a la realitat del municipi.

Es va aprovar també la segona modificació de crèdit de l’any valor d’uns 252.000 euros. Segons va detallar Bruch, aquesta inclouu, entre d’altres subvencions de la Diputació, com els 21.000 euros per destinar a plans d’ocupació de peó de brigada-jardineria i treballador social per cobrir vacances del personal del Centre de Dia, 19.000 euros per el manteniment de camins, 39.500 euros per la substitució de l’enllumenat del camp de futbol i 80.000 euros per la rehabilitació de l’habitatge al carrer Bona Sort que es destinarà a lloguer a preu social. Així com 18.000 euros per a la redacció de projectes per posar plaques solars en edificis municipals. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Junts i Movem i les abstencions d’ERC i el RAP.

A l’apartat de mocions se’n van presentar un total de tres, totes elles aprovades per unanimitat.

Una primera moció d’ERC Prats en favor de la recuperació del servei d’urgències de l’ABS del Lluçanès. Bruch va detallar que en els últims mesos des de l’equip de govern i també el Consorci s’ha vetllat per la restitució dels serveis amb reunions amb la gerència de l’Institut Català de la Salut amb els alcaldes del Lluçanès i s’està a l’espera d’una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon per desencallar la situació i restituir les guàrdies de nit dels dies feiners i mantenir les dels caps de setmana.

La segona moció que es va presentar va ser conjunta per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català. I una tercera moció del RAP per renovar la defensa de la llengua catalana.

Finalment, a l’apartat de precs i preguntes, el grup d’ERC, entre altres qüestions, va traslladar a l’equip de govern que en previsió de la jubilació de la Montse Rovira ‘el procés hauria d’haver estat més ràpid i que els sabia greu el tancament del servei durant dos mesos’. Bruch els va respondre que ja s’ha publicat l’acta final de la borsa i que es preveu que la persona que ha quedat al capdavant comenci a treballar la propera setmana.

Pel que fa al RAP, va fer arribar a l’equip de govern diverses qüestions, entre elles, si es preveu indicar la rampa d’accés de la piscina, qüestió sobre la qual Bruch va respondre que es treballarà per buscar-hi una solució, També es va pregunar si els Mossos d’Esquadra estan al cas dels darrers robatoris ocorreguts durant la nit de la revetlla de Sant Isidre. Bruch va explicar que els fets estan en coneixement del cos dels Mossos i s’estan portant a terme les investigacions pertinents.