Des del 28 de maig fins el 5 de juny, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès se sumarà als actes de la Setmana de la Natura, que s’organitzen arreu de Catalunya, amb un programa ple d’activitats. L’objectiu principal de la Setmana de la Natura, tal com recorda la regidora de Sostenibilitat, Vanessa Gómez, és promoure accions a favor de la conservació de la natura.

Les activitats arrancaran el dissabte 28 de maig amb el taller de connexió amb la natura a càrrec d’Elisenda Gabalda. El taller per a totes les edats permetrà connectar amb la natura d’una forma vivencial. Es farà una passejada pel bosc i una cerca dels diferents materials que puguem obtenir de la natura (fulles, pedres, fang, etc.) per a realitzar una proposta artística. El punt de trobada és l’Escola Lluçanès, a les 10 del matí. La inscripció és gratuïta i es pot fer en aquest enllaç: https://www.llucanes.cat/emal/tallers-trimestrals/

Diumenge 29 de maig, a ¾ d’1 a la sala de Cal Bach es presentarà el llibre ‘Roses a la literatura catalana’ de Núria Comesòlibes. Es tracta d’una reproducció de textos de la literatura catalana universal que parlen de roses, il·lustrats amb fotos realitzades per l’autora. La presentació anirà a càrrec de l’autora i de Lluís Vila de l’editorial Cal Siller, amb lectures de l’obra a càrrec de Roser Reixach.

Dimarts 31 de maig, a l’escola Bressol La Pitota, tindrà lloc l’activitat de construcció d’un hotel d’insectes a càrrec d’ADEFFA.

Divendres 3 de juny, durant tot el matí tindrà lloc l’activitat d’alliberació de marietes en l’arbrat per afavorir el control de plagues. Taller dirigit a càrrec de Senplag, adreçat a l’alumnat de cicle infantil i inicial. També s’organitzarà una activitat de neteja de l’entorn adreçada a l’alumnat de cicle mitjà, a càrrec d’ADEFFA.

Diumenge 5 de juny, a les 11 del matí, als jardins de la Farmàcia Vella, se celebraran les jornades de flors, jardineria i paisatge. Des de l’Ajuntament i Konvent s’han preparat unes jornades, en les que podrem descobrir i col·laborar per fer que el nostre entorn sigui cada vegada més lògic, bonic i respectuós; per pensar i transformar el jardí com element renaturalitzador i com a espai de cohesió comunitària. Tota la informació de les jornades en aquest enllaç.

D’altra banda, del 29 de maig al 5 de juny a la Sala de Cal Bach, es podrà veure l’exposició ‘L’esperit del paisatge. Imaginari de camins i matolls’. Una mirada poètica al Lluçanès amb l’obra gràfica de l’artista Montse Noguera. Edicions d’imatge seriada a partir de grafit i vector. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda i dissabtes i diumenges de 10 a 2.