Prats de Lluçanès ha gaudit d’unes Festes de Sant Joan i els Elois segures, adaptades a la normativa vigent i amb èxit d’organització i públic.

El poble s’ha bolcat en participar i formar part de tots els actes programats per totes les persones i entitats que les fan possibles amb responsabilitat i compromís. La programació es va adaptar i consensuar a contracorrent amb les diferents entitats implicades, els grups polítics i la Generalitat.

El regidor de Festes, Isaac Romero, fa una valoració molt positiva de les festes. “Agraïm la responsabilitat dels pradencs i pradenques i que ha permès que celebréssim una programació de Sant Joan que fa un mes era impensable”. Romero també destaca la bona acollida d’algunes novetats en la programació que van ser fruit del procés participatiu que es va portar a terme, com la xerrada sobre els orígens de les festes i un trivial al voltant dels Elois nodrit de la xerrada a càrrec de Roser Reixach.

En els diferents actes es van habilitar més cadires, dins l’aforament permès, per tal que si hi havia persones que no tenien entrada anticipada poguessin registrar-se.

Els actes van començar el cap de setmana del 19 i 20 de juny amb diverses propostes culturals. I les activitats van seguir amb la revetlla de Sant Joan i la tradicional encesa del Petardàs Infantil i la rebuda de la Flama del Canigó a la plaça Nova. La primera edició de l’Eloi d’Honor, que és Jordi Cuixart, tindrà lloc les properes setmanes. Un reconeixement que neix per visualitzar més les festes a nivell nacional, les nostres tradicions i l’essència d’un territori serè, com recorda Isaac Romero.

El dia de Sant Joan va arrancar amb el Cros de Sant Joan que va atraure prop de 70 corredors i corredores. Podeu consultar la classificació aquí. Enguany es va poder recuperar l’encesa del Petardàs amb el ritme de la Txaranga Tximeletak que es va aturar abans d’hora després que es trenqués el perímetre de seguretat.

A la nit es va celebrar el concert de nit amb l’orquestra Montgrins i es van escollir Judit Fumanya i Jordi Bruch com a pubilla i heureu de Prats 2021.

El dia dels Elois carros, cavalls, mules i ases van recórrer carrers i places del poble. I al voltant de la 1 del migdia, la plaça Vella va vibrar a l’uníson amb la ballada del Contrapàs que es va poder celebrar seguint les mesures establertes per l’organització. Més tard, va ser el torn de la plaça Nova on públic i balladors van gaudir del Contrapàs amb les emocions a flor de pell.

Les Curses dels Elois van tornar a protagonitzar la tarda del dia dels Elois amb expectació i emoció. L’audició de sardanes de la Cobla Ressó va posar punt i final a la jornada.

Finalment, aquest cap de setmana s’ha celebrat l’activitat familiar, la Quina i trivial dels Elois, una proposta sorgida de l’enquesta participativa feta per tal de millorar conjuntament les festes, i el concert de nit amb la Banda Neon.

El vermut musical del diumenge al migdia també va ser tot un èxit, així com l’impressionant espectacle de circ VoloV de la companyia TQM que va transformar la plaça Vella en un espai ple de dinamisme, acrobàcies i música en viu.

Finalment, pradencs i pradenques van acomiadar les festes amb el castell de focs des del Pavelló Municipal.

Fins al proper dimecres 30 de juny encara sou a temps de participar al Concurs de Fotografia Instagram de les Festes. Per formar-ne part, cal que etiqueteu les vostres fotografies amb #SantJoaniElois2021 i #PratsdeLluçanès i mencioneu el compte d’Instagram de l’Ajuntament @pratsdellucanes. Podeu consultar les bases completes aquí.

A continuació, podeu recuperar les galeries d’imatges de les festes: