Del 15 al 21 de febrer, un grup de docents del centre Szkola Podstawoa nr 6 de Zabrze, de Polònia realitzaran un treball de seguiment a l’Escola concertada de Prats de Lluçanèsdins del programa Erasmus+.

Ambdues escoles han creat un projecte eTwinning i han utilitzar la plataforma Twinspace i el correu electrònic per crear una relació directa amb els 20 professors provinents de la ciutat polonesa.

L’equip directiu de la FEDAC ha explicat que en el projecte compartit s’han plantejat conèixer i compartir les diferents metodologies d’ensenyament-aprenentatge dels dos centres, intercanviar experiències educatives, innovar per a incrementar la qualitat dels ensenyaments i donar una dimensió europea. A més, afegeix que el professorat polonès està aprenent espanyol i s’està familiaritzant amb la cultura i tradicions pradenques.

Per aquest motiu, el dimarts, 16 de febrer, a dos quarts de 4 de la tarda es farà un acte de benvinguda a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès on es ballarà la Trencadansa, el Ball de bastons, sortiran els Gegants i s’oferirà un tast de coca i llonganissa.

Els actes seguiran el dijous, 18 de febrer, amb una ruta guiada pel poble i rodalies a càrrec de l’alumnes del cicle mitjà de l’escola FEDAC Prats i el divendres, 19 de febrer, a les 3 de la tarda, tindrà lloc el comiat amb balls i cants amb la Colla Sardanista, la Coral Sant Jordi iberenar per a tothom al centre educatiu.