La Generalitat ha presentat el pla de reobertura que començarà dilluns vinent, 23 de novembre. Consta de quatre trams de relaxació de les restriccions. El procés, si la situació epidemiològica ho permet, durarà dos mesos i les mesures s’avaluaran cada quinze dies.

La velocitat de reproducció i els ingressos setmanals seran els dos indicadors que prevaldran a l’hora d’avançar al següent tram, o bé mantenir o revisar les mesures establertes.

Es manté el confinament municipal de cap de setmana i la prohibició de reunions de més de sis persones, la docència virtual a la universitat i el batxillerat, l’aforament del 30% en comerços (aplicable també a comerços de més de 800 metres quadrats) i també el confinament perimetral de Catalunya i el confinament nocturn de les 10 de la nit a les 6 del matí.

Les novetats més destacades en aquest primer tram de flexibilització que començarà dilluns són:

Restauració

L’hostaleria i la restauració podran obrir al 100% a l’exterior, mantenint dos metres de distància entre taules i un màxim de quatre persones per taula (excepte grups de convivència o bombolla). A l’interior, la cabuda es limita al 30%. Així mateix, es podran servir taules de les 6 del matí a 2/4 de 10 de la nit.

Activitats esportives

També es preveu la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50% i control d’accés. Les instal·lacions interiors –gimnasos i pavellons– podran obrir amb un aforament del 30%.

Cultura

També es permetrà que es tornin a obrir al 50% cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un màxim autoritzat de 500 espectadors.

Activitats recreatives

S’obriran els parcs infantils (se’n pot fer ús fins a les 20:00 h).

Es mantenen tancats els espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Activitats extraescolars

Obertes:

– Activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar.

– Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula.

– Activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

Actes religiosos

L’aforament en actes religiosos i cerimònies civils es limita al 30%.

Des de l’Ajuntament de Prats es recorda que cal reduir la interacció social i evitar el contacte amb persones que no són del grup estable de convivència, així com extremar les mesures de prevenció: l’ús obligatori de la mascareta, el rentat freqüent de mans i mantenir una distància física d’1,5 metres.