Prats de Lluçanès i rodalies han respost amb èxit un any més a la convocatòria de la mostra gastronòmica del Lluçanès, el TastaQmarca, i la Fira de Sant Jaume celebrats aquest cap de setmana. Territori, proximitat i cultura han agafat protagonisme amb la bona acollida de les activitats celebrades, tal com destaca el regidor de Fires, Josep Vilà.

Les especialitats i tastos dels restauradors del Lluçanès van omplir el vespre del dissabte 23 de juliol als Jardins de la Farmàcia Vella. Des de les 8 del vespre i fins a la mitjanit, olors, sabors, colors i la música a càrrec del grup ‘Sicuta Versions’ van concentrar centenars de persones en aquesta nova ubicació que va tenir bona acollida per part de restauradors i públic.

Sushi de blat forment, bikini d’ibèric i tòfona, melós de vedella o lemon pie, van ser algunes de les propostes que es van poder degustar. Les persones assistents van escollir el millor tast de la mostra el de la Fonda Sala i la seva proposta de melós de vedella amb ratafia i poma àcida.

El mateix dissabte també es va organitzar la sortida familiar per l’entorn de Prats a càrrec de la Unió Excursionista de Prats Xics i el primer Torneig d’escacs infantil que va aplegar infants i joves que van demostrar la seva destresa en aquest joc de tauler. Els guanyadors absoluts del torneig van ser en primera posició, Domènec Cuevas Riera, Angel Amela Vela en segon lloc i la tercera posició per Helena Mans Collet.

Diumenge 24 de juliol, des de bon matí, carrers i places van acollir les parades d’artesania, firaires, productes del Lluçanès, entitats, botigues al carrer i mercat setmanal de la Fira de Sant Jaume. A la plaça Nova, es va poder admirar l’exposició de motos antigues i cotxes clàssics.

La cultura popular va ser més viva que mai amb la celebració de la 30a Festa Bastonera i i 2a trobada de comarques centrals. Va aplegar la cercavila i la ballada final de les colles de bastoners i bastoneres dʼArtés, Balsareny, les romanes de Barberà del Vallès, Casc Antic de Barcelona, Cànoves, Castellbell i el Vilar, Cerdanya, Moià, Peramola, PutXot de Castellnou de Bages, Rajadell, Sabadell, Salou, Sant Jordi Agrupació Cultural del Bages de Manresa, Santa Maria dʼOló, Taradell i Terrassa.

La jornada va tancar amb dues propostes culturals més; el ball folk amb música en directe amb el grup Eraball i l’espectacle de circ familiar ‘Mira’t’ de Circ Pànic que va inundar la plaça Vella d’equilibris i humor.

Els actes previs a la Fira van començar dijous amb el passi del documental “Una generació de silenci. La repressió franquista a

Prats de Lluçanès”, la inauguració de l’exposició ‘Bien Pueda’ dʼAnna Blanqué i Plana i el lliurament del premi de la Fundació Doctor Grau, acompanyat de la gala lírica als jardins de Cal Bach.

GALERIA D’IMATGES DE LA FIRA SANT JAUME I EL TASTAQMARCA 2022