El passat divendres, 30 d’octubre, les diferents escoles i l’Espai social de Prats han celebrat la Castanyada amb panellets, moniatos i castanyes i diferents activitats organitzades, en el cas dels escolars, amb l’ajuda de les diferents Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA).

A L’Escola Bressol Municipal La Pitota, alumnes, mestres i familiars han menjat panellets i galetes de moniato que havien elaborat els mateixos escolars acompanyats d’una castanyera que ha animat als infants a ballar i cantar.

La Castanyada a l’Escola Bressol Municipal La Pitota de Prats

A l’Escola FEDAC Prats, el divendres s’ha posat fi a un seguit d’activitats relacionades amb la tardor que han tingut lloc durant la setmana com la visita de l’alumnat d’educació infantil de l’escola a Cal Muntanyà, on han descobert que les castanyes tenen closca, poden ser bordes i per tant, no són comestibles.

Per altra banda, al llarg de la setmana passada, l’alumnat de cicle mitjà de l’escola de primària concertada tenia programada una sortida a les fonts del poble per estudiar-les i valorar-ne les condicions actuals però s’ha hagut de cancel·lar degut a les pluges dels darrers dies.

La castanyada a la FEDAC s’ha celebrat amb la visita de diferents castanyeres que han torrat castanyes per a l’alumnat, professorat i famílies i han amenitzat la festa amb rumbes, danses tradicionals, cançons, rodolins i endevinalles.

Des de la direcció del centre s’agraeix a l’AMPA de la FEDAC per l’organització d’aquesta festa.

Les castanyeres de l’Escola FEDAC Prats reparteixen castanyes torrades a l’alumnat

A l’Escola Lluçanès, l’AMPA ha organitzat una torrada de castanyes al mateix pati de l’Escola i que un cop cuites, han servit alumnes de sisè disfressats com a castanyeres. D’aquesta manera, la castanyada posava fi a una jornada marcada per l’activitat Passegem junts, de la que en pots llegir més informació aquí, i en què alumnat, professorat i gent gran han recorregut diferents fonts del nostre entorn.

Tots els nens i nens i professorat assistent a la Castanyada de l’escola pública han cantat una cançó que s’havia estudiat prèviament a les hores de música.

L’equip directiu de l’Escola Lluçanès agraeix a tots els membres de l’AMPA i a l’Anna Puig, mare de l’escola, per maquillar a totes les castanyeres ajudant-ho a convertir en una festa molt lluïda.

Membres de l’AMPA de l’Escola Lluçanès torren castanyes al pati del centre

La gent gran de Prats de Lluçanès també ha celebrat la Castanyada, com ja és habitual, a l’Espai Social del poble.

Així, una vuitantena de persones han pogut menjar panellets i castanyes, torrades per usuaris del centre, acompanyat de coca i vi dolç i que ha finalitzat amb un ball amenitzat perMiquel Tutusaus.

Les persones usuàries de l’Espai Social durant la Castanyada