Un dels actes esportius més esperats de les Festes de Sant Joan i els Elois és el tradicional Cros de Sant Joan que enguany se celebrarà dimecres 24 de juny al matí amb un funcionament diferent i adaptat a la situació actual.

L’entitat organitzadora de l’esdeveniment, Set de Córrer i l’Ajuntament de Prats, preparen una cursa adaptada a les mesures de seguretat actuals i un format completament diferent amb l’objectiu de seguir les limitacions i restriccions necessàries per evitar la propagació del coronavirus.

Així doncs, la cursa popular que començarà a les 9 del matí, al Passeig del Lluçanès, serà en format cronoescalada. Les sortides seran esglaonades i es podrà participar en dues categories diferents: de forma individual o amb el nucli familiar.

L’organització ha establert que les curses infantils queden anul·lades per evitar riscos de contagi i aglomeracions a la zona del passeig. Es valora, però, la possibilitat de programar un cros infantil més endavant.

Les inscripcions, que estan limitades a 100 persones, tenen un preu popular de 5 euros i es poden fer a https://pratsdellucanes.cat/inscripcio-cros-sant-joan-i-elois-2020/. La recaptació obtinguda es destinarà al foment dels hàbits saludables i l’activitat física al poble, tal com es treballarà amb l’entitat esportiva organitzadora més endavant.

Amb l’objectiu de prioritzar la participació al cros dels pradencs i pradenques, només es permetran les inscripcions de persones residents a Prats de Lluçanès fins al dilluns 15 de juny. A partir del 15 de juny i fins al 22 de juny, podran inscriure’s la resta de persones fins a exhaurir-se les places d’inscripció.

Quins tipus d’inscripcions hi ha?

  • Individual: són unipersonals i hauran d’emprendre la sortida de forma individual. Inscriu-te aquí.
  • Familiar: Es pot apuntar més d’un membre d’un mateix nucli familiar. Això permetrà córrer el cros de forma conjunta, alhora i al mateix ritme. Inscriu-te aquí.

Els dorsals s’enviaran per correu electrònic a cada inscrit i s’hauran d’imprimir al domicili.

Sortides de la cursa esglaonades

El Cros de Sant Joan i els Elois 2020 serà en format cronescalada, és a dir, les sortides seran esglaonades, amb un temps suficient entre corredors i corredores per evitar que es trobin. Les sortides seran d’una corredor/a o nucli familiar cada 1 minut.

L’organització ordenarà les sortides segons el nivell dels participants inscrits, els corredors i corredores amb millors condicions físiques sortiran els primers.

El número de dorsal assignat a cada participant serà coincident amb l’hora d’inici de cursa, és a dir, el dorsal número 1015, emprendrà la sortida a un quart d’11 del matí del dia 24 de juny.

En el calaix d’inici de la cursa hi haurà dues o tres posicions marcades al terra, per tal de separar a més de dos metres cada participant i facilitar una espera amb la distància de seguretat adequada.

Es demanarà a totes les persones participants que acudeixin a la línia de sortida amb la pertinent mascareta i s’habilitarà un sobre nou per cada participant amb el seu número de dorsal per tal que dipositin la seva mascareta a l’interior i a l’arribada els hi serà retornada.

En cas d’avançament entre dues persones participants, la que hagi de ser avançada se situarà al màxim a la dreta possible del camí pel que estigui corrent i la persona que avanci ho farà al màxim a l’esquerra possible del camí. S’evitarà fer avançaments quan el camí faci menys de 2 metres d’amplada i es deixarà mentre no es realitzi la maniobra d’avançament una distància mínima de 10 metres entre corredors.

El cros té una distància d’uns 6 quilòmetres, amb un desnivell d’uns 80-90 metres. El recorregut és el següent: inici al Passeig davant de Cal Bach, avinguda Pau Casals, carrer Orient, plaça Nova, carrer Sant Pere, Gravera, casa Nova del Grau, El Grau, Cadira d’en Galzeran, Sant Sebastià, la Caseta, les Tres Fonts, Plaça Vella, carrer Major, cal Jandama i la recta del Passeig.