Davant la situació actual, el Centre de Dia SAIAR Bonasort continua tancat durant la fase de desescalada. Per aquest motiu, el personal del centre de dia i la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, amb coordinació amb els Serveis Socials Bàsics i l’Àrea Bàsica de Salut, han creat el Servei de Promoció a l’Autonomia personal per a les persones usuàries del SAIAR i la població en general del poble.

Es tracta doncs, d’una atenció domiciliària puntual per promoure el manteniment de l’autonomia. Durant les visites realitzades pel personal del SAIAR es duen a terme activitats de psicomotricitat, d’estimulació cognitiva, jocs de taula, converses, entre d’altres.

Segons exposa la regidora d’Acció Social, Montse Juvanteny, la directora tècnica i les dues treballadores del SAIAR durant la primera setmana ja han visitat un total de 15 persones, algunes d’elles usuàries del Centre de Dia. Està previst que en aquesta segona setmana s’hi incorporin més persones.

Juvanteny valora positivament aquest nou servei que ha sorgit per la necessitat social existent: “Els ajuntaments hem d’anar adaptant de la millor manera els serveis davant la situació en què vivim. Amb estructures flexibles, ens podem emmotllar a les necessitats existents i donar un servei més adaptat a les persones”.

De moment, es tracta d’un servei temporal, sempre subjecte als canvis que es produeixin en la situació de la pandèmia, de l’ocupació de les treballadores i de l’estat de la persona usuària.