Aquest dimarts 20 de novembre es va celebrar la sessió de constitució del Consell d’Infants de Prats de Lluçanès pel curs 2018-2019, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Prats es va omplir de gom a gom per donar la benvinguda als nous consellers. L’alcalde de Prats, Isaac Peraire, i la regidora d’educació i joventut, Laia Font, van donar la benvinguda als nens i nenes i van presentar als nous membres del Consell. També es van atorgar diplomes als nous i antics consellers, així com a tots els seus companys de classe.

D’aquesta manera, els consellers per al període 2018-2020 són: per l’Escola FEDAC-Prats: Xènia Ballús i Riki Puigferrat de 5è de primària i Lara Costa i Martí Vilamú de 6è. I els de l’Escola Lluçanès són: Carlota Sabartés i Joan Comas de 5è de primària i Pep Juárez i Jan Vilà de 6è de primària.

A continuació, els consellers van fer una intervenció al voltant dels Drets dels Infants: “Tots els nens i nenes del món tenim uns drets especials que ens han de permetre créixer sans i feliços fins arribar a ser adults”. Els nens i nenes també van llegir alguns dels punts de la Convenció dels Drets dels Infants, entre ells, el del dret a una educació de qualitat o el dret a participar en la vida social, política i cultural.

Seguidament es va fer l’aprovació del reglament del Consell d’Infants a càrrec de l’alcalde i la regidora Laia Font. A més, se’ls va entregar dos exemplars del reglament perquè el tinguin a mà per treballar-lo a les seves respectives escoles.

També es va aprovar el logotip definitiu d’aquest òrgan. I es va fer un repàs de l’estat de les propostes fetes pels consellers, després de l’encàrrec que els hi va demanar l’alcalde el mes de juny passat. D’entre elles, s’ha tirat endavant la creació i millora del sistema de megafonia als carrers. També s’espera tirar endavant la proposta de promoure el mercat del trasto un cop al mes.

Finalment, els consellers van explicar que el Consell d’Infants vol tirar endavant un dinar infantil de Festa Major.