Prats de Lluçanès tornarà a viure una diada de Sant Jordi amb molta activitat. Els actes engegaran divendres 22 d’abril amb el Sant Jordi escolar. A ¼ d’11 del matí, a l’escola Bressol municipal La Pitota, Espectacle Petons i moixaines d’Assumpta Mercader.

Durant al matí, a l’IES Castell del Quer, lliurament de premis dels concursos organitzats per l’Institut (narrativa, fotografia matemàtica-naturalista, tok poètic i book fase) i venda de roses per part de l’alumnat de 3r d’ESO.

A les 3 de la tarda, als Jardins de la Farmàcia Vella, XV Certamen Literari del Sant Jordi Escolar. Amb la participació dels alumnes de l’escola Lluçanès i l’escola Fedac Seguidament, petit berenar saludable.

Dissabte 23 d’abril, durant tot el dia pels carrers i places del poble hi hauran les tradicionals paradetes de roses i llibres.

Durant el matí, al Cantó del Botiguer, activitat ‘Estenem Poesia- Agafa un text poètic sobre la pau!’ organitzada per Òmnium Osona-Lluçanès.

A les 5 de la tarda, als Jardins de la Farmàcia Vella, concert a càrrec de la Coral de Prats de Lluçanès. A l’acabar, berenar (Tiquets pel berenar 3 euros. Es poden comprar a l’Espai social a patir del 12 d’abril, a les tardes). En cas de mal temps, l’activitat es farà a l’Espai social.

Els actes continuaran diumenge amb l’entrega de l’obra acabada realitzada durant la 4a Trobada de Tallistes de fusta de la Fira de Santa Llúcia 2020. L’acte serà a 2/4 de 12 als Jardins de Cal Bach.

El mateix diumenge, després de missa es farà la presentació del llibre ‘Pensar diferent’ amb Josep Maria Terricabras (autor) i Montse Boladeres (portaveu d’ERC Prats de Lluçanès). Acte organitzat per ERC Prats.

Una altra activitat destacada del cap de setmana serà la representació del musical High School Musical a càrrec dels alumnes de 4t d’Eso a la Sala Polivalent els dies 22, 23 i 24 d’abril.

A més a més, del 25 d’abril al 31 de maig, a la Sala Cal Bach, es podran veure exposats els treballs i projectes del XV Certamen Literari dels alumnes de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC Prats, que han donat una nova mirada als contes tradicionals, tenint en compte especialment la desigualtat de gènere i la procedència o origen.

I al llarg de tot el mes d’abril, als establiments de Prats, “A l’abril cada paraula val per mil”, una campanya amb l’objectiu de posar la llengua a l’aparador dels comerços pradencs. Amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística.